2010. január 10., vasárnap

Mangó lassi

mangolassi1

Kb. egy hete vettem egy mangót, egyszerűen a kosaramba ugrott, nem volt vele tervem, valamit majd csak kitalálok hozzá… A múltkori mangós kókusztejes tejberizs is így született. Most gyorsabban elkészíthető, és kevésbé hizlaló desszertet akartam készíteni, ezért az indiaiak egyik klasszikusára, a mangó lassira esett a választásom. Víz, joghurt, méz, mangó. Ennyi.

Hozzávalók:

  • 1 érett mangó
  • 2 doboz 150 g-os natúr joghurt
  • 2 dl hideg víz
  • 1-2 evőkanál méz/cukor
  • kókuszreszelék

A mangót felvágom, és a turmix poharába teszem, hozzáöntöm a joghurtot, a vizet és a mézet, és simára turmixolom. Poharakba öntöm, megszórom a tetejét kókuszreszelékkel, és tálalom. Több mangóval, és a víz elhagyásával lehet egészen sűrűre, kanalazhatóra is készíteni, nekem ezekkel az arányokkal sűrű, de szívószállal iható lett.

2 adag. Eredetileg a női lapozón.