Nagy közös kedvencünk a cukkini és a fokhagyma duója kb. minden formában. A főzelékek között is az egyik kedvenc. Nálam most lehet, hogy ez a párosítás a csúcstartó, cukkini főzelék rántott sajttal. Mivel a cukkini elég diétás, belefér a mellé elmajszolt 2 szelet sajt (a csomagolás szerint kb. 300 kcal)
Hozzávalók:
- 60-70 dkg cukkini
- kb. 2 dl tejföl
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej hagyma
- 1 teáskanál olaj
- 1 evőkanál burgonya-pehely
A cukkinit tetszőleges alakúra felvágom (karika, kockák, ami tetszik, én most a ceruza vastagságú, 2-3 cm hosszú hasábokat preferálom), a hagymát apróra vágom, és a fokhagymát megpucolom. Az olajon pár percig sütöm a hagymát majd hozzáadom a fokhagymát és a cukkinit, átforgatom, megsózom és pár percig párolom. Hozzákeverem a tejfölt és a burgonyapelyhet, összeforralom, és ha szükséges vizet keverek hozzá (esetleg zöldség-alaplevet). Én a cukkini esetében végképp azt szeretem, ha nincs sok leve, természetesen lehet ennél hígabbra is készíteni, akkor több burgonyapehelyre lehet szükség.Tetszőleges feltéttel tálalom.
2 fős adag. Adagonként kb. 370 kcal és 25 g szénhidrát.
1 megjegyzés:
Akkor ezt megcsinálom!
Megjegyzés küldése