Fantasztikus előétel, a karamellizált lilahagyma, a koktélparadicsom, és a kéksajt hihetetlen egységet alkot. Nálam hedonistábbaknak egy kis borral, nekem csak buborékos vízzel :-)
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta (50 dkg)
- 6 kis fej lilahagyma (kicsit voltak nagyobbak, mint egy pingpong labda)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 12 db koktélparadicsom
- 6 teáskanál cukor
- 4 teáskanál balzsamecet
- kb. 7 dkg kéksajt
- só
A sütőt előmelegítem 200 fokra (légkeverés), és 2 tepsit kibélelek sütőpapírral. A hagymát megpucolom, és cikkekre vágom. Egy teflon serpenyőben felhevítem az olajat, és átforgatom rajta a hagymát. Miután mindenhol üvegesre párolódott, hozzáadom a cukrot, és a balzsamecetet, és nagy lángon addig kevergetem, amíg a leve besűrűsödik, és minden hagymát karamellréteg von be. A leveles tésztát 2 mm vastagra nyújtom, és 6 darab téglalapot vágok belőle. A tésztalapokat tepsibe teszem, egyenletesen eloszlatom rajtuk a karamellizált hagymát, mindegyiket megszórom 2-2 cikkekre vágott koktélparadicsommal és morzsolt kéksajttal. Kicsit megsózom, és kb. 15 perc alatt készre sütöm. Forrón tálalom.
6 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése