2009. szeptember 14., hétfő

Paradicsomos-kéksajtos lepény

lepeny2

Fantasztikus előétel, a karamellizált lilahagyma, a koktélparadicsom, és a kéksajt hihetetlen egységet alkot. Nálam hedonistábbaknak egy kis borral, nekem csak buborékos vízzel :-)

lepeny1

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta (50 dkg)
  • 6 kis fej lilahagyma (kicsit voltak nagyobbak, mint egy pingpong labda)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 12 db koktélparadicsom
  • 6 teáskanál cukor
  • 4 teáskanál balzsamecet
  • kb. 7 dkg kéksajt

A sütőt előmelegítem 200 fokra (légkeverés), és 2 tepsit kibélelek sütőpapírral. A hagymát megpucolom, és cikkekre vágom. Egy teflon serpenyőben felhevítem az olajat, és átforgatom rajta a hagymát. Miután mindenhol üvegesre párolódott, hozzáadom a cukrot, és a balzsamecetet, és nagy lángon addig kevergetem, amíg a leve besűrűsödik, és minden hagymát karamellréteg von be. A leveles tésztát 2 mm vastagra nyújtom, és 6 darab téglalapot vágok belőle. A tésztalapokat tepsibe teszem, egyenletesen eloszlatom rajtuk a karamellizált hagymát, mindegyiket megszórom 2-2 cikkekre vágott koktélparadicsommal és morzsolt kéksajttal. Kicsit megsózom, és kb. 15 perc alatt készre sütöm. Forrón tálalom.

6 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

0 megjegyzés: