2009. szeptember 26., szombat

Paradicsomsaláta

paradicsomsalata1

Semmi extra, az egyetlen csavart a koriander jelenti. Aki nem tud megbarátkozni a koriander ízével – állítólag vagy nagyon szereti valaki, vagy nagyon utálja -, az használjon petrezselymet. Igazi fogyókúrás saláta, mert nem kívánkozik rá semmilyen kalóriadús öntet. Össze lehet vágni a zöldségeket akár egy fél nappal előbb is, viszont maximum fogyasztás előtt sózzuk, hogy ne eresszen levet a paradicsom és az uborka.

Hozzávalók:

  • 4 paradicsom
  • fél kígyóuborka
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 1 csokor korianderzöld

A paradicsomot felkockázom, az uborkát kb. 7 mm vastag szeletekre vágom, majd minden szeletet 6 cikkre osztok. A paradicsomot és az uborkát összekeverem az apróra vágott lilahagymával és a korianderzölddel, és tálalásig hűtőbe teszem. Grillezett húsokhoz nagyon jó köret, én most zöldségfasírthoz készítettem.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

 

0 megjegyzés: