2009. május 5., kedd

Medvehagymás vajkrém

05_03 023

Első találkozásom a  medvehagymával. Azon kívül, hogy fokhagymára emlékeztet, olyan “zöld-ízű”. Ami nem baj, sőt. Mindenesetre nem hiszem, hogy túl gyakori vendég lesz a konyhámban a  medvehagyma, mert kinek ettől kinek attól a medvehagymás fogástól fájt a hasa… Puhány vagyok na, nekem az élesztő és a medvehagyma (pogácsa volt) gyilkos kombó. Nem tudom, hogy számított-e, hogy kivételesen porélesztőt használtam. Mert a recept amúgy az általam tolerálható élesztőmennyiséggel dolgozott. Azt hiszem nekem marad a spárga. Annak vállalhatóbb mellékhatása van.

Hozzávalók:

  • vaj
  • medvehagyma
  • kevés citromlé

Mindent beraktam az aprítóba. Kevertem, amíg tartott a türelmem (nem sokáig). Rákentem a kiflire, és megettem.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Ricottás szendvicskrém Valamelyik nem túl régi Nők Lapja Konyhában láttam egy paprikás-túrós szendvicskrémet, onnan jött az ötlet a maradék ricotta és olajbogyó hasznosítására. Nagyon jó szendvicset lehet belőle csinálni: ricottás krém – rukkola … Tovább
  • Epres-nutellás panini Folytatódik a születésnapi eper-dömping. Az epres keksz és gofri után itt a nutellás-epres panini. Elég erős indítása a napnak, ezután kétszer meg kell gondolni a további menüt, hogy ne az legyen belőle, hogy “jó-jó, de hát… Tovább
  • Csokoládés gofri–version 2.0. Juli kuzinom tanácsára kipróbáltam, hogy a csokoládédarabos gofriban az írót tej helyett kaukázusi kefirrel helyettesítem. És így még jobb. Köszike. … Tovább
  • Mogyoróvajas csirkepástétom Életemben másodszor megsütöttem egy egész csirkét, amit nyilvánvalóan nem ettünk meg ketten egy ültő helyünkben – nem is ez volt a cél. Sok recept ír maradék sült csirkét, meg bolti grillcsirkét, ezek nálam elég felejtősek,… Tovább
  • Gofri VI. -joghurtos gofri Volt itthon egy ananászom, és egyéb ötlet híján úgy döntöttem, hogy sütök egy adag gofrit, túrókrémet kenek rá, és a tetejére pakolom az ananászt. Azt vettem észre, hogy 3 féle gofrirecept van, vannak a kevert tésztások 1 eg… Tovább

0 megjegyzés: