2009. május 26., kedd

Spárgás-szalonnás penne

spargaspenne2

Volt némi maradék spárgám és kolozsvári szalonnám (mi más…). Nem túl meglepő módon tésztaszószt ütöttem össze belőlük. Szerintem képes lennék heti hétszer tésztát enni mindenféle szószokkal. Persze durumtésztát, nincs benne koleszterin, gazdagabb fehérjében, és lassabban emeli meg a vércukorszintet.

Hozzávalók:

  • 15 dkg zöld spárga
  • kb. 5-7 dkg kolozsvári szalonna
  • 15 dkg penne
  • egy kis fej hagyma (vagy egy nagynak a fele)
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál citromlé
  • só, bors
  • hedonistáknak reszelt sajt a tetejére

A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint megfőzöm, és közben elkészítem a szószt. Az olajon kisütöm az apróra vágott szalonnát, majd átforgatom rajta a felaprított hagymát. Hozzáadom a megtisztított, feldarabolt spárgát, néhány percig azt is a hagymával, szalonnával pirítom. Felöntöm a tejszínnel, belekeverem a citromlevet, sózom, borsozom, és kis lángon addig főzöm, amíg a tészta is elkészül. A leszűrt tésztát összeforgatom a mártással, és azonnal reszelt sajttal tálalom. Villámvacsora.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Spárgás rizottó Variációk spárgára: második felvonás (első itt). Ideális azoknak, akik esetleg a spárga állagától irtóznak, és nem az ízétől. A spárga majdnem egésze (vagy akár az összes) összeturmuxolva kerül a rizottóba. Hozzávalók: … Tovább
  • Spárgás ’tart’ A ’tart’ egy speciális pite, a tetején nincsen tészta, mégsem ugyanaz, mint a franciák quiche-e. Nem egy híg tojásos-tejszínes masszát kell a tésztába önteni, hanem a tésztát meg kell kenni valamivel, a tetejét meg kirakni… Tovább
  • Spárgás-gombás pite Újabb spárgás fogás, ezúttal fehér spárgából. A fehér spárgát a napfénytől elzárva, takarva nevelik, ezért nem alakul ki benne klorofil. Hátránya, hogy gyorsabban szárad ki, az egészet meg kell pucolni, és kevesebb értékes… Tovább
  • Spárgás-szalonnás penne Volt némi maradék spárgám és kolozsvári szalonnám (mi más…). Nem túl meglepő módon tésztaszószt ütöttem össze belőlük. Szerintem képes lennék heti hétszer tésztát enni mindenféle szószokkal. Persze durumtésztát, nincs benn… Tovább
  • Zöld spárgás spagetti Újabb spárgás tészta: a múltkori darált húsos után ez most egy sonkás változat. A tesztközönségem ezt ítélte meg finomabbnak. A spárga helyettesíthető angolzellerrel. Hozzávalók: 40 dkg spagetti 50 dkg zöld spárga… Tovább

0 megjegyzés: