2009. május 26., kedd

Spárgás-szalonnás penne

spargaspenne2

Volt némi maradék spárgám és kolozsvári szalonnám (mi más…). Nem túl meglepő módon tésztaszószt ütöttem össze belőlük. Szerintem képes lennék heti hétszer tésztát enni mindenféle szószokkal. Persze durumtésztát, nincs benne koleszterin, gazdagabb fehérjében, és lassabban emeli meg a vércukorszintet.

Hozzávalók:

  • 15 dkg zöld spárga
  • kb. 5-7 dkg kolozsvári szalonna
  • 15 dkg penne
  • egy kis fej hagyma (vagy egy nagynak a fele)
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál citromlé
  • só, bors
  • hedonistáknak reszelt sajt a tetejére

A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint megfőzöm, és közben elkészítem a szószt. Az olajon kisütöm az apróra vágott szalonnát, majd átforgatom rajta a felaprított hagymát. Hozzáadom a megtisztított, feldarabolt spárgát, néhány percig azt is a hagymával, szalonnával pirítom. Felöntöm a tejszínnel, belekeverem a citromlevet, sózom, borsozom, és kis lángon addig főzöm, amíg a tészta is elkészül. A leszűrt tésztát összeforgatom a mártással, és azonnal reszelt sajttal tálalom. Villámvacsora.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

0 megjegyzés: