2009. május 2., szombat

Póréhagyma krémleves

porehagyma1

Egyszerű és nagyszerű. Mindössze 5 hozzávaló (+ a 6. a víz). Jobban szeretem a krémleveseket, mint a hagyományos darabos verziókat. Szerintem több lehetőség van bennük, mint a magyar módra pirospaprikával fűszerezett ételízesítőzött egyen-löttyökben, amit a legtöbben levesnek hívnak.

Hozzávalók:

  • 1 jó nagy vagy 2 közepes póréhagyma
  • 1 közepes burgonya
  • 1 evőkanál olaj
  • tetszőleges levesbetét

Az olajon átforgatom az apróra kockázott burgonyát és a karikákra vágott póréhagymát. Felöntöm kb. 5 dl vízzel, megsózom, lefedem és puhára főzöm. Miután megfőttek a zöldségek, félrehúzom, kicsit hűlni hagyom, simára turmixolom, és hozzáöntök még 5 dl vizet. Felforralom, megsózom, ha még szükséges, és tetszőleges levesbetéttel tálalom.

4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

0 megjegyzés: