A soron következő cukkini adag. A kész ételen nem látszott, de most csíkos (görögdinnyére emlékeztető) cukkínikhez jutottam hozzá. Amire kíváncsi vagyok, az a sárga, hogy más-e az íze, de azt még sehol sem láttam, lehet, hogy magot kell belőle venni valahol, és a kiskertben felnevelgetni.
Hozzávalók:
- 2 salátacukkini
- 6 szelet bacon
- 2 dl tejszín
- 30 dkg fusilli
- só, szerecsendió
- egy kis fej lilahagyma (vagy egy nagynak a fele)
- 1 kanál olívaolaj
A tésztát enyhén sós vízben ’al dente’ állagúra a főzőm. A lilahagymát apró kockákra, a cukkinit julienne-re, a bacont csíkokra vágom. Az olívaolajon átforgatom a hagymát és a bacont, majd miután a szalonna kisült, hozzáadom a cukkínit. Három-négy percig együtt párolom, majd hozzáadom a tejszínt, és sóval, szerecsendióval fűszerezem. Addig főzöm, amíg a tejszín kicsit besűrűsödik. Összekeverem a megfőtt tésztával, és azonnal tálalom.
3-4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
2 megjegyzés:
én a match-ban szoktam látni sárga cukkinit, szerintem ugyanolyan ízű, mint a többi:)
na, match-ba pont nem járok, de ezen változtatni kell. egyszer ki kell próbáljam a sárga cukkinit. :-)
Megjegyzés küldése