Szeretek főzni, de nem szeretek (mindig) a konyhában tölteni napi több órát. A tésztaételeket ezért is szeretem, mert változatosan és gyorsan el tudom őket készíteni. Ritkán választom a sütőben összesütött változatokat, mert jobb szeretem, ha a tészta ’cuppogós’ marad, és nem issza be az összes mártást tálalás előtt. Ez most egy kivétel volt.
Hozzávalók:
- 40 dkg spagetti
- 25 dkg feta
- 6 szelet bacon
- 3 dl tejszín
- só, bors
- reszelt sajt a tetejére (ezt nem mértem)
A tésztát megfőzöm, és közben elkészítem – a nem túl bonyolult – mártást. A bacont felkockázom, és kisütöm (ha szükséges, teszek alá egy pici olajat), hozzáöntöm a tejszínt, felforralom, majd kicsit megsózom, borsozom. A fetát nagyon apró kockákra vágom. Előmelegítem a sütőt 200 fokra (alsó felső sütés). A kifőtt, lecsepegtetett tésztát összekeverem a tejszínes mártással és a fetával. Tűzálló tálba teszem, a tetejére reszelt sajtot szórok, és addig sütöm, amíg a sajt megpirul a tetején.
4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
A magyar underground egy gyöngyszeme: Boogie Mamma…
3 megjegyzés:
A kaja tökéletes a zenét meghallgattam!:DD
:-)))
Csak hallgathassuk már az új Boogie Mamma albumot...mióta várom már...és főleg egy jókis lemezbemutató koncertet :)
Megjegyzés küldése