2010. április 27., kedd

Cukkinis-kukoricás tészta

teszta1

Amikor nincsen kedvem vagy időm sokáig a konyhában pepecselni, csak összevágok némi zöldséget, melléöntök egy kis tejszínt, és főzök mellé tésztát, mondhatjuk azt is rá, hogy „gyorskaja”. Elvileg gyorsabb lenne pizzát rendelni, de nem vagyok túl jóban a rendelt pizzákkal, és a türelem nem épp a legjellemzőbb erényem. Előbb megfő a spagetti, mint ahogy idetalál a futár, különösen most, hogy építik az utat – már járda sincs a ház előtt.

Hozzávalók:

  • 25 dkg cukkini
  • 1 kukoricakonzerv
  • 35-40 dkg spagetti
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • só, bors
  • petrezselyem

Miközben megfőzöm a spagettit (8 perc főzés plusz vízmelegítési idő), összedobom a mártást. A cukkinit 3-4 cm vastagon felkarikázom, majd ezeket ceruza vastagságú csíkokra vágom. egy serpenyőben felmelegítem az olajat, pár percig sütöm rajta a cukkinit, majd hozzáadom az áttört fokhagymát, és egy percig együtt sütöm őket. Felöntöm a tejszínnel, belekeverem a lecsöpögtetett kukorica konzervet, sózom, borsozom, és adok hozzá a tészta főzővizéből. Addig hagyom a tűzhelyen, amíg a tésztát leszűröm, ekkor keverek még bele egy kis petrezselymet, összeforgatom a tésztával, és azonnal tálalom.

4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

0 megjegyzés: