Nagyjából három kategóriába szoktam sorolni a leveseket: vannak a krém és/vagy egy zöldségből készülők, vannak a húsosak és van „A zöldségleves”. Semmi extra, az összes közül a legegyszerűbb, teljesen hagyományos, pirospaprikás zöldségleves. Nyáron érdemes friss répából és borsóból készíteni, addig azonban be kell érni a mirelit keverékekkel (szerintem mondjuk semmi baj a mirelit zöldségekkel). Én olyat használtam, amiben sárgarépa, borsó, kukorica és apróra vágott burgonya van, de a karfiolos és brokkolis változatok is megfelelnek.
Hozzávalók:
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- 25 dkg mirelit zöldség
- ha a zöldségkeverékben nincs burgonya, néhány evőkanálnyi levestészta
- só, szerecsendió
Az olajat felhevítem, átforgatom rajta a zöldséget, megszórom a pirospaprikával, és összekeverem. Felöntöm kb. 1 liter vízzel, és negyed óráig főzöm. Ha tésztával készítem, akkor a tészta főzési idejének megfelelő időben beleteszem a tésztát, hogy a tészta és a zöldségek ugyanakkorra puhuljanak meg. Végül sóval, (borssal) és szerecsendióval fűszerezem, és azonnal tálalom. Lehet természetesen vajgaluskát vagy csipetkét is belefőzni.
2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése