2009. november 2., hétfő

Sajtos wrap

wrap3

Nem tudok megfelelő magyar szót a wrap-ra, wrap a mindenfélével megrakott és feltekert tortillalap, amit bárhova magunkkal vihetünk uzsonnára. Nagyon egyszerűen elkészíthető, és alternatívája a szendvicseknek. Sütés (melegítés inkább) előtt 1 napot is eltölthet a hűtőben, aki megéhezik csak kivesz egyet, megmelegíti, és pár másodperc múlva már falatozhat is. Hidegen is jó, ha nincs lehetőségünk rögtön fogyasztás előtt megolvasztani a sajtot (ekkor is melegítsük össze indulás előtt, mert így nem fog belőle kipotyogni a reszelt sajt).

wrap1

Hozzávalók:

  • 1 tortillalap (25 cm-es)
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 kis paradicsom
  • reszelt sajt

extrák:

  • sonka
  • mustár
  • kukorica
  • újhagyma stb.

Levágok egy nagy darab sütőpapírt, és ráteszem a tortillalapot (az egyik irányban kb. 10-10 cm-rel legyen nagyobb a papír. A paradicsom magházát eltávolítom, és vékony cikkekre vágom. A tortillalapot megkenem a tejföllel, ráteszem a paradicsom szeleteket, bőven megszórom reszelt sajttal, és szorosan feltekerem. Beletekerem a sütőpapírba, a kb. 10-10 cm-re túllógó végeket összetekerem és behajtom. Mikróba teszem, és pár másodpercig melegítem, hogy megolvadjon belül a sajt. Kitekerem a papírból, és elmajszolom.

Kis adag: 1 tortilla, nagy adag 2 tortilla.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Almás káposztasalátaHasonló ehhez, de mégsem ugyanaz.Gyomorkímélőbb (nincsen benne nyers hagyma), és édeskésebb (és nem a cukortól, mint az eredeti verzió, amit én következetesen mindig hozzáadott cukor nélkül csinálok, hanem az almától). Körete… Tovább
  • Gesztenyés benyomott keksz A múltkori lekváros-mandulás ‘thumbprint cookie’ volt az alap, kicsit változtattam a tésztán, és lekvár helyett gesztenyekrém került bele. A nem reprezentatív kóstoltatásom eredménye, hogy extrém édesszájúak tehetnek bele m… Tovább
  • Sütőtökös-marhahúsos pite Erősen átdolgozva a GoodFoodról (így jár, aki nem vásárol be elég figyelmesen, és az édesburgonyát élből lecseréltem sütőtökre). Azért ezek a “cottage pie”-ok nagyszerű ételek. Különösen ilyen hideg, lehangoló időben (még a … Tovább
  • Tojáskrémes reggeli burrito Végre egy olyan reggeli, ami sejtésem szerint nem 1500 kcal és nem leszek utána éhes egy óra múlva. Ébredés után egy darabig nincs étvágyam, ezért hétköznap elég soványan szoktam reggelizni, azért nem fogok korábban kelni, m… Tovább
  • Babos burrito Ez és az ehhez hasonlók az aktuális kedvenceim úgy tűnik, hogy a nyári hamburger-korszak után átcsúsztam ebbe a babos-avokádós-tejfölös-tortillás mániába. Sok zöldség meg vitamin és szép színes (és gyorsan elkészül, konzerv … Tovább

2 megjegyzés:

mandy tarragon írta...

csorgatod itt a nyálam... :D Én ki szoktam keverni a tejfölt krémsajttal, aztán jön rá a saláta, hús meg a paradicsom és a lilahagyma :)

szepyke írta...

Én imádom a tortillát, olyan sokoldalú, hogy hihetetlen!