2010. január 13., szerda

Szezámmagos csirke

szezamoscsirke2

Nagy kedvenceink a kínai tésztás, csirkés egytálételek, és nagyon-nagyon régen nem főztem ilyet, úgyhogy itt volt mér az ideje. Ha valaki tovább szeretné „csavarni”, lehet gyömbérrel, újhagymával vagy korianderzölddel ízesíteni.

Hozzávalók:

  • 1 kisebb csirkemellfilé
  • 2 „kocka” tojásos kínai tészta
  • 3 nagy sárgarépa
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 citrom vagy lime leve
  • 2 evőkanál méz
  • 3-4 evőkanál szezámmag

A csirkehúst kisebb darabokra, a sárgarépát julienne-re, és a paprikát csíkokra vágom. A kínai tésztát elkészítem a zacskón található utasítás szerint – jelen estben ez azt jelentette, hogy forró vízbe áztattam, és villával átkevertem, amíg a többi hozzávalót megsütöttem. Az olajat felhevítem egy nagy serpenyőben (wokban), és pár percig sütöm benne a húst. Ezután hozzáadom a répát és a paprikát, és még pár percig sütöm, amíg a hús kezd kicsit megpirulni. Belekeverem a szójaszószt, a mézet és a citromlevet, és 1 perc után a szezámmagot. Összekeverem a leszűrt tésztával, átforgatom, hogy mindenhol meleg legyen, és tálalom.

4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

kis(!!!) gyömbért javaslok még :)

Lilla írta...

elmondhatatlanul utálom a gyömbért :-)