A csokoládés kis szakácskönyvemből van a recept, minimális változtatással (pekándió helyett kókusz és kevesebb cukor). eléggé hammnyammm… meg egyszerű is. egyetlen hátránya, hogy viszonylag sokáig tart megcsinálni – sokat sül meg aztán hűlnie is kell…
Hozzávalók:- 1 doboz (20-25 dkg) sovány túró
- 20 dkg cukor (további csökkentés: 15 is elég)
- 1 teáskanál vanília-kivonat
- 2 tojás
- 3 evőkanál kakaópor
- 10 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 5 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg vaj
- 4 evőkanál vaj
- 1 evőkanál tej
- 8 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- tortadara, dekorcukor, dió, mogyoró stb.
A tésztához kimérem a cukrot, öt evőkanálnyit kiveszek belőle és a vanília-kivonattal együtt a túróhoz keverem. A maradékot habosra keverem a tojásokkal és a kakaóporral, és közben megolvasztom a vajat. A tojásos masszához keverem az olvasztott vajat, a lisztet, a sütőport és a kókuszt. alaposan összekeverem, és kivajazott (kb. 20x20as) tepsibe kanalazom a felét. Rákenem/kanalazom/öntöm a túrókrémet, befedem a maradék tésztával, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40-45 perc alatt megsütöm. A mázhoz a vajat és a tejet addig melegítem, amíg elolvad a vaj, majd lehúzom a tűzhelyről, belekeverem a cukrot és a kakaót és a langyos/kihűlt süteményre kenem. Megszórom dekorcukorral/kókuszreszelékkel és miután a máz megdermedt, kockákra vágva tálalom.
kb. 20x20-as tepsihez való adag.
2 megjegyzés:
Szia Lilla,
Nagyon tetszik a recept, ki szeretném próbálni. A tésztához mennyi vajat kell használni? 10 dkg?
Gigi
aha. javítottam is a hozzávalókat :-)
Megjegyzés küldése