2011. június 19., vasárnap

Sült alma (‘apple fritter’)

Kicsit rám jött mostanában a ‘junk-food’-evés, meg kókadozott is itthon két alma, a két dolog kombinálása meg erre vezetett… Mentségemre szóljon, hogy ez nagyrészt a vacsorát jelentette, nem egy három fogásos ebéd után tüntettem el csak úgy ‘just-for-fun’. És Levi zsír-diétán van :-) (én mondjuk nem, de szolidaritásból vele tartottam)

Hozzávalók:

  • 2 alma (nálam ez most Golden volt)
  • 1 tojás
  • fél csésze* liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/4 csésze tej
  • 1 teáskanál olaj
  • 1 teáskanál vaníliás porcukor
  • + olaj a sütéshez
  • a tálaláshoz porcukor/fahéjas porcukor

*1 csésze=2,5 dl

Egy tálban csomómentesre keverem a tejet, a lisztet, a sütőport, az olajat, a tojást és a vaníliás porcukrot. egy kis, mély fazékban olajat hevítek, és az almát cikkekre/karikákra vágom. Az almadarabokat a tésztába forgatom, és pár perc alatt megsütöm a forró olajban. (Fahéjas) porcukorral megszórva tálalom.

2 nagy adag lesz belőle.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Alma-eper smoothie A múltkor kb. egy hétig szinte minden nap ezt reggeliztük. Na jó én ezt reggeliztem, Levi pedig valami “komolyabbat” és mellé elszürcsölt ebből egy adagot.Az amúgy nem annyira szuper eperből is jó lesz (és most még könnyű ne… Tovább
  • Nektarin smoothie Eper rég nincs, úgyhogy új gyümölcs után kellett néznünk, amivel a reggeli vitamin-bombánkat elkészíthetjük.Őszibarackból is jó, ha épp az van kéznél, de azt meg szoktam hámozni, a nektarin pedig megy bele, úgy, ahogy van (-… Tovább
  • Fetás bab-krém Villámgyors mártogatnivaló – tortillachipshez, zöldségekhez – vagy ahogy én ettem, ropogós svéd “kenyérre” kenve. Csak pár hozzávaló, és egy aprító kell hozzá.Ha túl sűrű, egy kis joghurttal lehet hígítani.Amúgy az ehavi Goo… Tovább
  • Céklakrém II. Hasonló készült már sokszor. Most – bár nem látszik – némi extra ízesítő is került a cékla mellé, olyan ami-a-hűtőben-van alapon.A céklát most csak főztem, nem volt kedvem a 30+ fokban egy icipici cékla miatt bekapcsolni a s… Tovább
  • Gofri VII.–csokidarabos gofri Annyi jó gofri receptem van már, hogy nehéz eldönteni, melyik a legjobb. Azt hiszem mindig az aktuális. Ez is egy nem túl édes tésztájú, elég ropogós, és valami hihetetlenül “habos” változat. Még a csokidarabok nélkül is … Tovább

3 megjegyzés:

GasztroRéka írta...

gyerekkoromban még bundás almának hívtuk.:) Menő téli csemege volt. Gyakran készítettem vidéki otthonunkban.

Lilla írta...

nálunk sosem volt, ezért nem is találtam el a magyar nevét :-)

gasztroreka írta...

Bundás alma.:) Karikára szeltük, vastagabbakra...