2011. június 19., vasárnap

Sült alma (‘apple fritter’)

Kicsit rám jött mostanában a ‘junk-food’-evés, meg kókadozott is itthon két alma, a két dolog kombinálása meg erre vezetett… Mentségemre szóljon, hogy ez nagyrészt a vacsorát jelentette, nem egy három fogásos ebéd után tüntettem el csak úgy ‘just-for-fun’. És Levi zsír-diétán van :-) (én mondjuk nem, de szolidaritásból vele tartottam)

Hozzávalók:

  • 2 alma (nálam ez most Golden volt)
  • 1 tojás
  • fél csésze* liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/4 csésze tej
  • 1 teáskanál olaj
  • 1 teáskanál vaníliás porcukor
  • + olaj a sütéshez
  • a tálaláshoz porcukor/fahéjas porcukor

*1 csésze=2,5 dl

Egy tálban csomómentesre keverem a tejet, a lisztet, a sütőport, az olajat, a tojást és a vaníliás porcukrot. egy kis, mély fazékban olajat hevítek, és az almát cikkekre/karikákra vágom. Az almadarabokat a tésztába forgatom, és pár perc alatt megsütöm a forró olajban. (Fahéjas) porcukorral megszórva tálalom.

2 nagy adag lesz belőle.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Pohárkrém uzsonnára Volt (még van is) ugye egy elrontott kuglófom, meg egy doboz mascarponém, meg ezek az üvegek, amik közül a második lekvárt csak azért vettem meg, hogy ilyen szuper üvegben tudjunk desszertet vinni a munkahelyre (amúgy a benn… Tovább
  • Fahéjas-kardamomos csiga “…olyan, mint egy fahéjas csiga, csak finomabb…” A legutóbbi IKEA-vizit alkalmával észrevettem, hogy a svéd ételek közt megbújik pár receptkártya is. Volt minimum kétféle halas (az egyik lasagne), és ez a fahéjas tekercs. Le… Tovább
  • Túrós palacsinta nektarinnal A Nők Lapja Konyhában jelent meg a recept, amit kissé módosítottam – az alapján nekem túl sűrű lett a tészta, nem tetszett a túrófánk-szerű állag, amerikai palacsintát akartam, kevés olajon/vajon. És onnantól, hogy végül elé… Tovább
  • Csirkemellfilé sajtmártással és sütőtökös rizzsel Itt az ősz, megjelentek a dísztökök, a sütőtökök, és a babákat már téli anorákban, sapkában és a babakocsira szerelhető védőizében sétáltatják. Mintha legalábbis –10 fok lenne. Nekem meg kardigánt kellett húzni reggel. Réme… Tovább
  • Johnny-palacsinta aka johnnycake Vasárnap reggeli házi-istennő üzemmód, hála Nigellának (és a mindenféle édességet értékelő férjnek). A johnny-palacsinta egy kukoricalisztes amerikai palacsinta, amit a juharsziruppal és a ropogósra sütött baconnel tálalnak.… Tovább

3 megjegyzés:

GasztroRéka írta...

gyerekkoromban még bundás almának hívtuk.:) Menő téli csemege volt. Gyakran készítettem vidéki otthonunkban.

Lilla írta...

nálunk sosem volt, ezért nem is találtam el a magyar nevét :-)

gasztroreka írta...

Bundás alma.:) Karikára szeltük, vastagabbakra...