2009. május 14., csütörtök

Zöld spárgás spagetti

spargasspagetti1

Újabb spárgás tészta: a múltkori darált húsos után ez most egy sonkás változat. A tesztközönségem ezt ítélte meg finomabbnak. A spárga helyettesíthető angolzellerrel.

Hozzávalók:

  • 40 dkg spagetti
  • 50 dkg zöld spárga
  • 1 fej hagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 kis sűrített paradicsom
  • 10 dkg sonka/tarja
  • 2 evőkanál olaj
  • só, bors
  • csipetnyi chili
  • petrezselyem
  • fehérbor
  • citromlé

A spárgát megtisztítom, és 2-3 cm-es darabokra vágom. Felteszek vizet a spagettinek, és a mártás elkészítése közben megfőzöm. A felhevített olajon megfuttatom az apróra vágott hagymát, néhány perc elteltével hozzáadom a sonkát/tarját. Újabb pár perc, majd jöhet a spárga. Beleöntöm a tejszínt, a sűrített paradicsomot, egy „löttyintésnyi” fehérbort és fedő alatt puhára főzöm. A végén sózom, borsozom, egy csipetnyi chilit és egy kiskanál citromlevet adok hozzá. Összekeverem a mártást a tésztával, és megszórom az apróra vágott petrezselyemmel.

5 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Kukorica krémleves A heti krémleves-adag. Most kukoricából. Kukorica levest szoktam főzni, de az nincsen pürésítve. Most kicsit változtattam a fűszerezésen, és bevetettem a botmixert. Az eredmény igen meggyőző lett. Hozzávalók: 15 dkg k… Tovább
  • Eton mess Angol édesség, ami az etoni kantinról kapta a nevét. Jó kis iskola lehet az, ahol ilyen desszertet szolgálnak fel. Tejszínhab, eper és habcsók, csupa remek összetevő. A habcsókhoz a múltkori receptet használtam, dobozban m… Tovább
  • Somlói galuska Somlói galuskából nem nagyon van összehasonlítási alapom, csak olyat ettem még, amit én készítettem. A cukrászdaiakkal kapcsolatban erős fenntartásaim vannak – mazsola, süteménymaradék, rossz ízű hamis-tejszínhab. Másik há… Tovább
  • Cukkinis-lilahagymás spagettiEz az egyik kedvenc húsmentes tésztám, nagyon sok zöldség van benne, ezért elég a szokásos adagnál kevesebb tésztát főzni hozzá. Érdemes azoknak is kipróbálni, akik nem annyira szeretik a cukkinit, ettől a recepttől megváltoz… Tovább
  • Spárgás-szalonnás penne Volt némi maradék spárgám és kolozsvári szalonnám (mi más…). Nem túl meglepő módon tésztaszószt ütöttem össze belőlük. Szerintem képes lennék heti hétszer tésztát enni mindenféle szószokkal. Persze durumtésztát, nincs benn… Tovább

2 megjegyzés:

entropic írta...

Kedves Lilla, tegnap ez volt a vacsoránk, nagyon ízlett! Köszönöm a receptet. :)

Lilla írta...

nagyon szívesen, örülök, hogy tetszett. :-)