Volt egy lejárat közeli tejszínem, és némi amaretti kekszem, ebből akartam minél kevesebb munkával desszertet összehozni. Nagyszerűen sikerült – már ha valaki szereti a tömény, tejszínes krémeket.
Hozzávalók:
- 2 dl tejszín
- 5 dkg étcsokoládé
- 2,5 dkg cukor
- pár szem (kb. 8) amaretti keksz
- 2 evőkanál rum
- csokoládé lapocskák
A tejszínt felforralom a cukorral és az étcsokoládéval, és egy éjszakára (vagy egy egész napra) hűtőbe teszem. Tálalás előtt kemény habbá verem. A poharak, vagy tálkák aljába összetört amaretti szórok, meglocsolom a rummal, rákanalazom a csokoládékrémet, és csokoládélapocskákkal megszórva tálalom.
2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
3 megjegyzés:
Nagyon gusztusos és jó ötletet adtál, megyek veszek egy kis tejszínt:) Köszönöm szépen:)
Én meg hoztam egy poharat, ha esetleg nem lenne már üres pohár, amibe adagolni tudnál, így jelentkeznék rá!:D
aztán úgy jártok mint én, hogy a súlyotok minden eddigi rekordot megdönt (rémes, komolyan).
Megjegyzés küldése