2009. augusztus 14., péntek

Túrós-meggyes rétes

turosmeggyesretes1

A két klasszikus rétes ötvözése. A korábban kifejtett mazsola-fóbiám miatt ezt preferálom a mazsolás-túrós helyett. Télen lecsöpögtetett konzerv meggyből is lehet készíteni, akkor kevesebb cukor is elég a töltelékbe.

Hozzávalók:

  • 1 csomag (12 lapos) réteslap
  • 50 dkg túró
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál gríz
  • 6 evőkanálnyi cukor
  • kb. 40 dkg kimagozott meggy
  • olaj vagy olvasztott vaj a réteslapok megkenéséhez

Összekeverem a túrót a cukorral, a grízzel és a tojássárgájákkal. A fehérjékből kemény habot verek és a túróhoz keverem. Végül óvatosan beleforgatom a meggyet is. A sütőt 180-200 fokra előmelegítem. A réteslapból 4-4-4 réteslapot egymásra teszek, minden lap tetejét megkenem olajjal vagy olvasztott vajjal. Mindegyikre a töltelék egyharmadából hurkát formázok, feltekerem őket, és tepsibe téve kb. 20 perc alatt megsütöm. Langyosan, porcukorral megszórva tálalom.

3 rúd lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.

1 megjegyzés:

Wise Lady írta...

Gyönyörű, tökéletes ez a rétes!