2010. január 2., szombat

Diós-fokhagymás spagetti

diosteszta2

Kivételesen csak magamnak kellett főznöm, ilyenkor előkerülnek a máskor különböző okok miatt tiltólistás alapanyagok. Ebben az esetben a dió. A „hagyományos” cukros-diós szélesmetélttel a sírba lehet tenni, egyszerűen rémesnek találom. A sós-fűszeres megoldások azonban zseniálisak.

Hozzávalók:

  • 1 marék dió
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • parmezán
  • 1 evőkanál mascarpone vagy tejszín
  • 12 dkg spagetti

Miközben megfőzöm a spagettit, elkészítem a nem túl bonyolult mártást. A diót kicsit összevágom, és szárazon kicsit megpirítom. Miközben pirul, apróra vágom a fokhagymát, és az illatos dióhoz adom. Átforgatom, hozzákeverem a mascarponet és pár kanál tésztafőző-vizet. Egyet rottyantok rajta, és összekeverem a kifőtt tésztával. Belekeverem a petrezselymet, és parmezánnal megszórva tálalom.

1 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Sütőtökös lepény Ismét egy hétközbeni minimál-sütés, csak megpakoltam az előre nyújtott leveles tésztát, betoltam a sütőbe, és fél óra alatt elkészült a vacsora. Erre is igaz az, ami az összes hasonló ételre, hogy kis adagban előételként i… Tovább
  • Sütőtökös-babos spagetti A sütőtök nagyon sokféleképpen fűszerezhető – szerecsendióval, zsályával, fahéjjal, chilivel – most chilit használtam. Ami azt illeti, kicsit túl sok chilit. Legalábbis az én ízlésem szerint ez már túl csípős volt, meg kel… Tovább
  • Fűszeres steak burgonya Itt a tél. Most már hivatalosan is. Eljött az esti sütőben sütések ideje – sütőtök, gesztenye, és a burgonya mindenféle fajtája. Ha szép burgonyát tudunk vásárolni, lehet ezt héjastul is sütni, csak nekem burgonyahéj-fóbiá… Tovább
  • Sörtészta A sörtésztában való sütés nagyon egyszerű, és nagyon jól variálható: ízesíthető sajttal, fűszerekkel és magokkal is. Nem csak apróra vágott húst, vagy rákfarkat süthetünk benne, hanem érdemes zöldségekkel is kipróbálni, pé… Tovább
  • Lencsefőzelék A lencse az egyik legrégebbi kultúrnövény, már az ősember is termesztette, élettanilag kedvezőbb, mint a bab vagy a borsó, mert sok, könnyen emészthető fehérjét tartalmaz. Magyarországon nem jellemző a termelése, ritkán ke… Tovább

2 megjegyzés:

Vesta írta...

Gurítottam neked egy körkérdést, ha van kedved hozzá!

Vesta írta...

http://vesta007.blogspot.com/2010/01/ot-jelenlegi-kedvenc-filmjelenet-nezzuk.html