Gyorsan elkészíthető és jól szállítható ebéd kellett, tortilla-lap kivételesen nem volt itthon, úgyhogy palacsintát sütöttem, és abba tekertem sonkát és salátát. Nem tudom milyen sonkát vettem, nem vagyok egy felvágott szakértő, mert sosem szoktam megállni a felvágottas pultnál, jó nagy volt, azt tudom, egy palacsintához elég volt egy szelet.
Hozzávalók:
- 6 sós palacsinta
- krémsajt
- sonkaszeletek
- saláta
extrák:
- zöldfűszerek, reszelt füstölt sajt a krémsajtba
- reszelt répa, petrezselyem, reszelt cukkini a palacsintatésztába
Először a szokásosnál vastagabb palacsintákat sütök (ez nem nehéz, mert alapból hajszálvékonyakat szoktam). Ha nem natúr krémsajtot használok, akkor belekeverem a fűszereket vagy a reszelt sajtot. A kihűlt palacsintákat megkenem a krémsajttal, rájuk teszek – mérettől függően- egy vagy több sonkaszeletet, azokat megpakolom salátalevelekkel, és feltekerem. A harmadoló pontokban megtűzöm 1-1 fogpiszkálóval, és középen félbevágom. Azonnal fogyasztható, de az uzsonnás dobozba is mehet, jó állagú marad benne a saláta.
3 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
3 megjegyzés:
Szia!
Kukkants be hozzám, küldtem neked valamit!
Hozzám is :)
Nagyon tetszik a recept. Egyszerű és mégis finom lehet.
Megjegyzés küldése