A fodrászomtól van a recept, annyit változtattunk rajta, hogy nem tömény mustárral kentük meg a leveles tésztát, hanem mustár-tejföl keverékkel, mert nem vagyok nagy mustár-rajongó. Persze, aki szereti a mustárt, próbálja ki tejföl nélkül.
Hozzávalók:
- 50 dkg leveles tészta
- tejföl
- mustár
- sonka
- reszelt sajt
- 1 tojás
A leveles tésztát enyhén lisztezett deszkán vékonyra nyújtom. Pár evőkanál mustárt elkeverek kb. ugyanannyi tejföllel, és megkenem vele a tésztát. Sonkaszeletekkel kirakom – kb. 4 cm maradjon üresen az egyik oldalon, és sajtot eszelek a tetejére. Az üresen hagyott oldallal szemközti oldalról kezdve szorosan feltekerem, kb. 1 cm vastag szeletekre vágom, és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. A felvert tojással megkenem a csigák tetejét, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 10 perc alatt megsütöm.
2 tepsinyi adag. Eredetileg a női lapozón.
3 megjegyzés:
Én is megsütöttem, nagyon finom lett, mindekinek ízlett!
Tetszik a blogod, a receptjeid !
Judit.
Ez tényleg finom! :) Én nagyon szeretem a mustárt, anno amikor a chilis csigát készítettem, kipróbáltam a mustáros verziót is, csak füstölt sajttal...
köszi judit
Megjegyzés küldése