2009. június 2., kedd

Amerikai palacsinta

amerikaipalacsinta1

Jobb napokon arra keltem, hogy hugi sütött egy csomó palacsintát, és nekem csak annyi a dolgom, hogy vastagon megöntözzem csokisziruppal.  Nagyon egyszerű reggeli, mindenféle öntettel meg lehet locsolni, vagy akár a tésztája is dúsítható csokoládédarabokkal, aszalt gyümölccsel. Az áfonyát stb.-t nem a tésztába kell keverni, hanem az első oldal sütése közben, megfordítás előtt kell megszórni a tetejét. Fejenként minimum egy tojással érdemes számolni, rengeteget meg lehet belőle enni, ha pedig mégis maradna, biztosan elfogy délelőtt…

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 1 csapott kávéskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 8 dkg liszt
  • 1 dl tej

A tojásokat szétválasztom, a fehérjéket a sóval kemény habbá verem. A tojássárgájákat simára keverem a liszttel, a sütőporral és a tejjel. A tojáshabot beleforgatom a tejes-lisztes keverékbe. Egy teflonserpenyőt felhevítek, kevés masszát öntök bele (kisebb fajta merőkanál kb.), közepes lángon oldalanként pár percig sütöm. Most tejszínhabbal és eperrel tálaltam, eperszezonon kívül csokoládéöntet, karamellöntet…

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

A videót meg öcsinek “küldöm”

oh snap….

 

3 megjegyzés:

Méhn Niki írta...

Nagyon guszta lett! én spec a banánt szoktam felszeletelni és belesütni! próbáld ki! :)

Bazsi írta...

wow. itt nem kell regisztrálni. végre.
nagyon kösz, bár szerintem az eredeti jobb (sic!)

chris, are you love in life? I'm love in life...

Lilla írta...

'cause chris is looking for his fair lady...

jó nagy lédi kell oda...