2009. augusztus 9., vasárnap

Francia csirke

franciacsirke2

Elkészítési módban hasonlít a pogácsás csirkéhez, az ízvilága azonban teljesen más, az engem a húslevesre emlékeztet, ez pedig sokkal kifinomultabb, gazdagabb ízvilágú. Hát hiába a francia parasztok tudtak valamit.

franciacsirke1

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb
  • 40 dkg konzerv vesebab
  • 3-4 szál szárzeller
  • 4 paradicsom
  • 4 fej hagyma
  • 2 dl fehérbor
  • petrezselyem
  • 16 szelet bagett
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 2 evőkanál olaj

A hagymát és a paradicsomot négybe vágom, a zellert vékonyan felkarikázom, a babkonzervet lecsöpögtetem. Az olajat felhevítem egy serpenyőben, és megpirítom a csirkecombokat. Szűrőlapáttal vagy csipesszel kiszedem őket egy tálra. A maradék olajon megpirítom a hagymát, majd pár perc múlva mellédobom a zellert, és pár percig együtt pirítom őket. Leveszem a tűzhelyről, belekeverem a babot, a paradicsomot, a pirospaprikát, a bort, egy evőkanálnyi aprított petrezselymet, sózom, borsozom, és egy tűzálló tálba öntöm. A tetejére teszem a csirkecombokat, és alufóliával lefedve, előmelegített sütőben 200 fokon 50 percig sütöm. Közben kb. 5 dkg vajat összekeverek 1-2 evőkanálnyi aprított petrezselyemmel, az áttört fokhagymával, és egy kevés sóval. Megkenem a vajjal a bagett-karikákat, és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Leveszem az alufóliát a húsról, beteszem alá a bagettet, és még 10-12 percig sütöm.

4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Babsaláta Ez is a fogyókúra program részeként került az asztalra, 500 kalória alatt van az energiatartalma, azaz akár ebédre, akár vacsorára nyugodtan fogyasztható – úgysem egészséges túl sokkal napi 1500 kcal alá menni. Érdemes a b… Tovább
  • Feketebab-chili Vettem egy kiló száraz fekete babot, amiből azt hiszem, elég sokféle ételt ki fogok tudni próbálni. Először egy vegetáriánus chilit készítettem, így akár böjtre is kiváló, de aki nem bírja hús nélkül megenni, tegyen bele e… Tovább
  • Minestrone (vagy legalábbis valami olyasmi)Sajnos a zöldségleveseket nem tudom olyan szépen fényképezni, mint szeretném, ezért nem is tenném ezt most ki. A minestrone receptekkel az a bajom, hogy általában kell hozzájuk tíz különböző zöldség, de mindegyikből csak egy … Tovább
  • Taco sertéshússal Többször készítettem már tacot, volt marhahúsos, és csirkés is, ez most nem csak a felhasznált húsban különbözik azoktól, hanem abban is, hogy a sütőben melegítettem meg, és a sajtot ráolvasztottam, nem csak hidegen rászór… Tovább
  • Babos rizs Véletlenül kibontottam egy doboz babot, elbambultam, és nem néztem meg rendesen, hogy ami a kezemben van az paradicsomkonzerv-e vagy valami egészen más. Ezt a rizs köretet sikerült kitalálni, mint felhasználási módot. Jól … Tovább

3 megjegyzés:

szepyke írta...

Ez a bagettes megoldás nagyon jó!:)

Gyöngyi írta...

Nagyon finom lehetett!

Lilla írta...

a petrezselymes vajas bagett... nagyon 'egyben van' az egész (utálom ezta kifejezést, de most ez jutott eszembe csak)