Igazi kánikulai fogás, mert se a sütőt, se a tűzhelyet (sőt még a mikrót vagy a vízforralót) sem kell bekapcsolni hozzá. Magában is kiváló, de grillezett húsokhoz is jó köretnek. A bulgurt éretlen búzaszemből készítik, és előgőzölik, ezért fél óra alatt hideg vízbe áztatva megpuhul.
Hozzávalók:
- 9 dkg bulgur
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 közepes paradicsom
- 1 sárga (vagy zöld) kalifornai paprika
- 2 újhagyma
- egy marék kimagozott fekete olajbogyó
- 2 evőkanál citromlé
- 2 csokor apróra vágott petrezselyem
- só, bors
A bulgurt fél óráéra hideg vízbe áztatom (kb. a kétszeresére kell dagadjon), leszűröm, és tiszta konyharuhára terítem (a konyharuhához nem jó öblítőt használni, átveheti az étel az ízét, ha nincs tiszta, szagmentes konyharuhánk, akkor papírtörlő). Miután megszáradt, tálba teszem, ráöntöm az olívaolajat, és a citromlevet, sózom, borsozom, összekeverem, és egy órán át állni hagyom. A paradicsomoknak kiveszem a magját, és apróra vágom, a paprikát szintén kimagozom, és azt is kis kockákra vágom. Az újhagymát vékonyan felkarikázom. A bulgurt összekeverem a paradicsommal, a paprikával, az újhagymával, az olajbogyóval, és a petrezselyemmel, és azonnal tálalom.
2 fős adag.
1 megjegyzés:
BIZTOS FINCSI LEHET KIPROBÁLOM AZ TUTI :)
Megjegyzés küldése