2010. január 28., csütörtök

Áfonyás csirkepástétom

csirkepastetom1

Elsőre furcsának tűnhet a csirke-citrom-áfonya trió, de az első falat után értelmet kap az összeállítás. Nagyon finom, és a pástétom előre elkészíthető, a szendvicseket azonban érdemes csak tálalás előtt összeállítani, mert a pirítós frissen az igazi, és a lekvárnak sincs ideje szétfolyni a pástétom tetején.

Hozzávalók:

  • 1 nagy főtt csirkemellfilé
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • 4 újhagyma
  • 1 teáskanál olaj
  • pár kanál tejföl
  • áfonyalekvár
  • pirítós

A csirkemellfilét kis kockákra vágom, összekeverem a citromhéjjal és a tejföllel, és kicsit megsózom. Az újhagymát felkarikázom, és kb. a háromnegyedét pár percig párolom az olajon. Miután a hagyma kihűlt, a csirkéhez keverem. Pirítósra kenem a pástétomot, mindegyikre teszek egy kiskanálnyi lekvárt, és pár szelet újhagymát.

Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Ropogós csirkecsíkok Nem tudom, mennyire hasonlít ez a recept a KFC-ben árult csirke csíkokhoz, mert sosem szoktam ott enni, és nem is az volt a cél, hogy lemásoljam azt az ételt. Egyszerűen izgatott egy ideje a corn flakes-es panírozás. Arra … Tovább
  • Áfonyás csirkepástétom Elsőre furcsának tűnhet a csirke-citrom-áfonya trió, de az első falat után értelmet kap az összeállítás. Nagyon finom, és a pástétom előre elkészíthető, a szendvicseket azonban érdemes csak tálalás előtt összeállítani, mer… Tovább
  • Mézes sült csirkecomb sütőtöksalátával A tesztközönségem szerint a hús is jó volt, de az almás sütőtök még annál is finomabb. Pár perc alatt elfogyott a maradék a tálból „magában”, csirkecomb nélkül. Szerintem pedig a hús volt finomabb, nekem kicsit furcsa a hi… Tovább
  • Szezámmagos csirke Nagy kedvenceink a kínai tésztás, csirkés egytálételek, és nagyon-nagyon régen nem főztem ilyet, úgyhogy itt volt mér az ideje. Ha valaki tovább szeretné „csavarni”, lehet gyömbérrel, újhagymával vagy korianderzölddel ízes… Tovább
  • Sült csirkés bulgur Hétvégén főzős-evős napokat szoktunk tartani, ezért hétfőre olyan ebédet szoktam készíteni, ami hamar elkészül, és kicsit kíméli a gyomrot. A sült csirkemell megmaradt vasárnapról, bulgur mindig van a szekrényben, és parad… Tovább

1 megjegyzés:

Felhőlány írta...

Izgalmas párosítás! Szeretem az ilyen kencéket, ki fogom próbálni! :)