Elsőre furcsának tűnhet a csirke-citrom-áfonya trió, de az első falat után értelmet kap az összeállítás. Nagyon finom, és a pástétom előre elkészíthető, a szendvicseket azonban érdemes csak tálalás előtt összeállítani, mert a pirítós frissen az igazi, és a lekvárnak sincs ideje szétfolyni a pástétom tetején.
Hozzávalók:
- 1 nagy főtt csirkemellfilé
- 1 bio citrom reszelt héja
- 4 újhagyma
- 1 teáskanál olaj
- pár kanál tejföl
- só
- áfonyalekvár
- pirítós
A csirkemellfilét kis kockákra vágom, összekeverem a citromhéjjal és a tejföllel, és kicsit megsózom. Az újhagymát felkarikázom, és kb. a háromnegyedét pár percig párolom az olajon. Miután a hagyma kihűlt, a csirkéhez keverem. Pirítósra kenem a pástétomot, mindegyikre teszek egy kiskanálnyi lekvárt, és pár szelet újhagymát.
Eredetileg a női lapozón.
1 megjegyzés:
Izgalmas párosítás! Szeretem az ilyen kencéket, ki fogom próbálni! :)
Megjegyzés küldése