Ez kicsit a gombhoz a kabát esete volt, mert olyan kis méretű desszertet akartam készíteni, amihez megy a színes cukor konfetti. Már pár hónapja vettem, de eddig nem találtam hozzá igazán jó felhasználási módot. Most végre megvan „a tuti”: az egy falatra elfogyasztható, már-már bonbon-szerű fehércsokoládés-kókuszos kosárkákon igazán remekül mutatott. Kinézet (és szerintem íz) alapján gyerekzsúrba való – bár ezt az adagot csupa felnőtt fogyasztotta el, hatalmas lelkesedéssel.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 5 dkg kókuszreszelék
- 1 tojás
- 12 dkg liszt
- 2 csapott evőkanál cukor
- 5 dkg vaj
- 1 csipet só
- + a tepsi kikenéséhez vaj/margarin
A töltelékhez:
- 15 dkg fehércsokoládé
- kb. 2 evőkanál tejszín
- 10 dkg joghurtos krémsajt
- a tetejére cukor konfetti
A tésztához kicsit megolvasztom a vajat, elkeverem benne a cukrot, a kókuszt és a tojást. Végül belekeverem (vagy gyúrom) a lisztet és a sót, és fóliába csomagolva pár órára, vagy akár egy napra a hűtőbe teszem. A 24 lyukú mini muffin tepsi mélyedéseit kivajazom, és a tésztát 24 részre osztom (én 2 g pontosságú mérleget használtam hozzá, de aki ügyes szemre is csinálhatja). Minden darabból golyót formázok, egy pohár aljának segítségével kerekre lapítom, és kibélelem vele a tepsi mélyedéseit. Előmelegített sütőben, 180 fokon (légkeveréssel) kb. 15 perc alatt megsütöm (10 perc után már nézegetni kell!). Miután kihűltek, kiszedem őket a formából. A krémhez a csokoládét kockákra töröm, hozzáadom a tejszínt, megolvasztom, simára keverem, és végül beledolgozom a krémsajtot. Kiskanállal a kosárkákba adagolom, megszórom cukordísszel, és hűtőbe teszem, amíg megdermed a krém.
24 darab lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.
2 megjegyzés:
Kókuszos is, meg milyen helyes is!:))
egészen bonbonszerű, nagyon király
Megjegyzés küldése