2010. május 12., szerda

Cheddar sajtba bundázott csirkemell

csirke1

Újabb kb. 10 perces étel (plusz 30 perc sütés), ami nem csak gyors, hanem egyszerű is, kezdők is bátran próbálják ki. Én nem csípős, magos mustárt használtam, aki „bátrabb” készítse dijonival, vagy próbálja ki valamilyen angol mustárral (a nemzetek szempontjából úgyis az illik legjobban a cheddarhoz). Szerintem saláta vagy valamilyen zsenge, nem túl puhára párolt zöldség illik hozzá legjobban.

Hozzávalók:

  • 1 csirkemell-filé
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál tej
  • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • pár evőkanál durvára reszelt cheddar
  • 2-3 evőkanál liszt
  • só, bors

Egy tálban összekeverem a mustárt a tejjel, és egy másikban a sajtot a liszttel és a petrezselyemmel. Ha szükséges, félbevágom a csirkemellet, és a két darabot először a mustárba, majd a sajtba forgatom. Tepsibe teszem, a tetejére nyomkodom a maradék sajtot, és előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütöm (én 10 percig légkeveréssel, majd alsóval sütöttem). Salátával vagy párolt zöldséggel tálalom.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Hamburger mézes-mustáros szósszalEredetileg nem akartam posztolni ezt a receptet, kép sem készült, mert a 100. hamburger, mit lehet még ezügyben újat mondani, meg trükközni…És lehet, még én is meglepődtem, hogy mennyire jó lett. Az utóbbi hónapok legjobb bur… Tovább
  • Tejszínes hagymaleves Hagymaleves receptből sosem elég. Ez a legújabb, a nemrég kiadott DM-es Alnatura szakácskönyvből van (nagyon jó kiadvány egyébként, nem termék-elhelyezéses, a fogások évszakonként vannak csoportosítva előételtől desszertig, … Tovább
  • Szendvics + saláta Most már én is elkezdek készülni a karácsonyra (utolsó zh is lement, juhu), de amíg feltöltöm a hűtőt és a kamrát, közzéteszem azt a pár receptet, ami az elmúlt 1-2 hét terméséből kimaradt. A múltkori hagymaleveshez hasonlóa… Tovább
  • Cheddar sajtos keksz Végre nem csak churros sütésre használtam a keksz-kinyomómat. Még mindig nagyon elégedett vagyok az első-és-eddigi-egyetlen Martha Stewart könyvemmel. Ez egy déli cheddar sajtos keksz, ami a könyv szerint az ötvenes évek óta… Tovább
  • Tonhalkrém II. Egy másik, főtt tojásos verzió már szerepelt a blogon, ehhez Martha Stewart nagyszerű könyvét (az american food-ot) csaptam fel. Nem számoltam még meg, hogy hány ételt főztem meg eddig belőle, de eddig 100%-on teljesít. Az é… Tovább

2 megjegyzés:

szepyke írta...

Cheddar a barátom!:)Minden jó, amiben van!:)

Felhőlány írta...

Nem tudom eléggé méltatni az ilyen gyors finomságaidat! Isteni! :))