2010. május 28., péntek

Spárgakrémes sült tészta

spargasteszta2

Ez az étel teljesen másnak indult, csak az „A terv” totális kudarcba fulladt. Ami nem feltétlenül baj, történnek néha gikszerek, ez minden tevékenység velejárója, hogy néha nem úgy sikerül, ahogy eltervezzük. A baj az, amikor ott állok este fél 11-kor a konyhában egy nagy tál tojásos spárgával, amit valahogyan fogyasztható formába kell önteni, mert így éhen maradunk másnap, és nincs kb. se egy tiszta edény se egy tiszta négyzetcentiméter. Elő kellett tehát állni egy „B tervvel”, ami jelen esetben azt jelentette, hogy gyorsan megfőzök egy kis spagettit, összekeverem a tojásos szósszal, és betolom kb. 15-20 percre a sütőbe. Nagyon jó lett. Indíthattam volna rögtön ezzel, megkímélve magam némi bosszúságtól (és egy kiadós mosogatástól).

Hozzávalók:

  • 20 dkg spagetti
  • 1 mozzarella golyó (12,5 dkg)
  • 12 darab spárga
  • 25 dkg krémsajt (tejföl is jó)
  • 4 tojás

A spárgát megtisztítom, a végeket levágom, félreteszem, és a szárat 3-4 darabba vágom. Enyhén sós-cukros vizet forralok, és először a szárakat főzöm 6 percig, majd a csúcsokat 3 percig. A szárakat a krémsajttal és a tojásokkal összeturmixolom, és sóval, borssal fűszerezem. Közben megfőzöm a spagettit a zacskón található útmutatás szerint. Miután leszűrtem, és hűlt pár percet, összekeverem a spárgás tojásos masszával. Végül belekeverem a félretett spárgacsúcsokat, és tűzálló tálba öntöm. A tetejére tépkedem a mozzarellát, és előmelegített sütőben, 180 fokon (légkeveréssel) addig sütöm, amíg a sajt elkezd megolvadni/megpirulni a tetején.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

2 megjegyzés:

GasztroRéka írta...

Sokszor a spontán dolgok a legjobbak és nem csak az ételekben,egyébként is! Nagyon tetszik a kép é a recept is! Igen szabályosan tudtad tálalni.:)

Lilla írta...

hát voltam olyan huncut és a másnapi saját adagomat fotóztam, amikorra sajnos kicsit összeállt.. :-) este 10-11kor nincs mindig hangulatom hozzá