Néha marad egy kis burgonyapüré, amivel kéne valamit kezdeni, az egyik megoldás rá a burgonyafánk amit leginkább magában, ketchupbe tunkolva szeretek enni. A másik, hogy némi sajttal (esetleg sonkával) gazdagítom, zsemlemorzsába forgatom, és egy kis salátával készen van másnapra az ebéd. Hedonisták persze ehetik krokettként mártásos húsok mellé is.
Hozzávalók:
- 2 adag burgonyapüré (ne legyen túl híg, akkor szét fog esni sütéskor a golyó)
- 1 kis tojás
- 1 marék reszelt sajt
- petrezselyem
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
A burgonyapürébe keverem a tojást, a sajtot, és 2-3 evőkanál apróra vágott petrezselymet. Nedves kézzel golyókat formálok belőle, meghempergetem zsemlemorzsában, és forró olajban pár perc alatt megsütöm. Itatósra szedem, és tejföllel kevert majonézzel és salátával tálalom. Ha túl lágy a massza, szétesik az olajban, ezen elég könnyű segíteni: egy kis zsemlemorzsát kell belegyúrni.
Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése