2010. május 2., vasárnap

„Sport szelet”

sportszelet2

Néha megmarad a rumos meggybefőtt leve, mert olyan édességet készítek, amihez csak a meggyre van szükség. Kiönteni nyilván nem fogom, kekszgolyóhoz nem jó, mert az úgy finom, ha van meggy a közepén, ezért vagy valamilyen poharas desszert lesz belőle, vagy más darált kekszes felhasználási mód után nézek. Édes, rumos, jó sok vaj van benne és roppan a csoki a tetején…

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • kb. 2 dl rumos meggy-lé
  • 3-4 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • A tetejére: 15 dkg étcsokoládé

A vajat megolvasztom és a porcukorral együtt a kekszhez adom. Hozzáadom a kakaóport, a vanília kivonatot és annyi rumos meggy-levet, hogy formázható, de nem túl lágy massza legyen. Egy közepes tepsit kibélelek sütőpapírral, belesimítom a masszát, és pár óráig száradni hagyom. A csokoládét vízgőz felett megolvasztom, a keksz tetejére kenem, és miután megdermedt, csíkokra vágom.

1 közepes tepsinyi lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.

2 megjegyzés:

szepyke írta...

Jöttem "sportolni"...:)))

Esetleg hagyott még a tésztagéped?:DDD

Lilla írta...

:-) ez régebbi, az aktuálist, a zabpelyhes almás izét (szelet lenne, de inkább kanalazós)ezerrel pusztítja. csak maradjon belőle fotóhoz :-)