Néha megmarad a rumos meggybefőtt leve, mert olyan édességet készítek, amihez csak a meggyre van szükség. Kiönteni nyilván nem fogom, kekszgolyóhoz nem jó, mert az úgy finom, ha van meggy a közepén, ezért vagy valamilyen poharas desszert lesz belőle, vagy más darált kekszes felhasználási mód után nézek. Édes, rumos, jó sok vaj van benne és roppan a csoki a tetején…
Hozzávalók:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- kb. 2 dl rumos meggy-lé
- 3-4 evőkanál kakaópor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 25 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- A tetejére: 15 dkg étcsokoládé
A vajat megolvasztom és a porcukorral együtt a kekszhez adom. Hozzáadom a kakaóport, a vanília kivonatot és annyi rumos meggy-levet, hogy formázható, de nem túl lágy massza legyen. Egy közepes tepsit kibélelek sütőpapírral, belesimítom a masszát, és pár óráig száradni hagyom. A csokoládét vízgőz felett megolvasztom, a keksz tetejére kenem, és miután megdermedt, csíkokra vágom.
1 közepes tepsinyi lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.
2 megjegyzés:
Jöttem "sportolni"...:)))
Esetleg hagyott még a tésztagéped?:DDD
:-) ez régebbi, az aktuálist, a zabpelyhes almás izét (szelet lenne, de inkább kanalazós)ezerrel pusztítja. csak maradjon belőle fotóhoz :-)
Megjegyzés küldése