A ribizlis túrótortának már az első falatánál eszembe jutott, hogy jó-jó, de ez rémesen ribizlis savanyú, sokkal jobban csúszna nekem gyümölcs helyett egy kis étcsokoládés ganache-sal a tetején. És valóban. Szerintem sokkal jobb. mondjuk meggy is jó lenne még rá… ha már a változatokon elmélkedem. azért nem fogom egész nyáron kizárólag ezt a tortát sütni, bármennyire is nagy sikerem volt vele a hétvégén. Hiszen a változatosság gyönyörködtet. Vagy mi.
Hozzávalók:
- 10 dkg étcsokoládé
- 8 dkg tejszín
- cukorkonfetti
Miután a torta nagyjából kihűlt, a csokoládét kockákra töröm, összekeverem a tejszínnel, és kis lángon összemelegítem. A csokoládékrémet a tortára öntöm, elsimítom, és megszórom színes cukor-konfettivel. Pár órára hűtőbe teszem, hogy teljesen kihűljön.
8 szelet lesz belőle (18/20-as torta)
2 megjegyzés:
nagyon finom volt :)majd pár hét múlva legyártom laktózmentesen
hajrá mucus :-)
Megjegyzés küldése