2010. július 22., csütörtök

Saláta grillezett nektarinnal

A héten minimalizáltam a konyhában töltött időt, bár egy hosszas rizottókavargatást bevállaltam, nagyrész salátákat és 10 perces kajákat ettünk.

Nagyon régen kinéztem ezt a receptet az egyik goodfoodos szakácskönyvemből, de a nektarin miatt sajnos eddig kellett rá várnom. A pácolt fetát előző nap megcsináltam, de nagyobb boltokban árulják a csemegepultban készen.

Hozzávalók:

  • salátakeverék
  • 4 nagy nektarin
  • 4 szelet sonka (én feketeerdeit használtam)
  • egy kis lilahagyma vagy egy nagynak a fele
  • kb. 15 dkg pácolt feta

A lilahagymát vékonyan felszeletelem és összekeverem a salátával. a nektarinokat cikkekre vágom, és olajjal vékonyan megkent grillserpenyőben pár perc alatt megsütöm. A sonkát felvágom (és a sajátomat megsütöm, mert én nem eszem nyers húst). A salátát elosztom 4 tányérba, teszek rájuk fetát (és az olajából is keveset öntet gyanánt), rászórom a sonkát, és a tetejükre rakom a nektarin szeleteket.

4 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Fetás babsaláta Hozzávalók: 40 dkg fehér babkonzerv, leszűrve 30 dkg paradicsom 20 dkg pácolt feta 1 kis lilahagyma 1-2 evőkanál citromlé a tálaláshoz pita/kenyér A hagymát apróra vágom, és 1-2 órára összekeverem a ci… Tovább
  • Spagetti paradicsommal és brie-vel Ez megint olyan étel volt, ami elsőre hihetetlen volt, hogy nahát tészta és brie és még bele is fér a kitűzött étrendembe. Mondjuk nincs benne 5 dl tejszín és 10 dkg vaj, mint hmmm…. némely receptekben. Gyorsan elkészül, nin… Tovább
  • Rakott karfiol hús nélkülA rakott karfiol az egyik legnépszerűbb formája nálunk a karfiolnak. Csak hát ugye az a fránya mosogatás…. Kipróbáltam most egy egyel kevesebb edénnyel operáló változatot, kihagytam a darált húsos réteget, és gorgonzolával dú… Tovább
  • Sajtos-paradicsomos kosárkák – VKF! XXVI. Végre én is indulok egy VKF!-en. Sosem az elhatározás hiányzott. Inkább az őrült maximalizmusom, hogy ha valamiben gyengének érzem magam, akkor inkább neki sem állok, mert ha nem tudok a magam mércéjével mérve megfelelő sz… Tovább
  • Lilluka-saláta Nem volt semmi recept a kiinduláshoz, csak az, hogy mi van itthon és mit szeretek. És hát mikor nevezzek el magamról salátát, ha nem a lányságom végnapjaiban. Hozzávalók: 6-7 dkg bulgur 1 kukorica konze… Tovább

2 megjegyzés:

Felhőlány írta...

Jaj de nagyon jól néz ki! :)
Már pácolódik hozzá a fetám a hűtőben... :))

Lilla írta...

hamarosan jön még egy pácolt fetás saláta...