A héten minimalizáltam a konyhában töltött időt, bár egy hosszas rizottókavargatást bevállaltam, nagyrész salátákat és 10 perces kajákat ettünk.
Nagyon régen kinéztem ezt a receptet az egyik goodfoodos szakácskönyvemből, de a nektarin miatt sajnos eddig kellett rá várnom. A pácolt fetát előző nap megcsináltam, de nagyobb boltokban árulják a csemegepultban készen.
Hozzávalók:
- salátakeverék
- 4 nagy nektarin
- 4 szelet sonka (én feketeerdeit használtam)
- egy kis lilahagyma vagy egy nagynak a fele
- kb. 15 dkg pácolt feta
A lilahagymát vékonyan felszeletelem és összekeverem a salátával. a nektarinokat cikkekre vágom, és olajjal vékonyan megkent grillserpenyőben pár perc alatt megsütöm. A sonkát felvágom (és a sajátomat megsütöm, mert én nem eszem nyers húst). A salátát elosztom 4 tányérba, teszek rájuk fetát (és az olajából is keveset öntet gyanánt), rászórom a sonkát, és a tetejükre rakom a nektarin szeleteket.
4 fős adag.
2 megjegyzés:
Jaj de nagyon jól néz ki! :)
Már pácolódik hozzá a fetám a hűtőben... :))
hamarosan jön még egy pácolt fetás saláta...
Megjegyzés küldése