2010. július 22., csütörtök

Saláta grillezett nektarinnal

A héten minimalizáltam a konyhában töltött időt, bár egy hosszas rizottókavargatást bevállaltam, nagyrész salátákat és 10 perces kajákat ettünk.

Nagyon régen kinéztem ezt a receptet az egyik goodfoodos szakácskönyvemből, de a nektarin miatt sajnos eddig kellett rá várnom. A pácolt fetát előző nap megcsináltam, de nagyobb boltokban árulják a csemegepultban készen.

Hozzávalók:

  • salátakeverék
  • 4 nagy nektarin
  • 4 szelet sonka (én feketeerdeit használtam)
  • egy kis lilahagyma vagy egy nagynak a fele
  • kb. 15 dkg pácolt feta

A lilahagymát vékonyan felszeletelem és összekeverem a salátával. a nektarinokat cikkekre vágom, és olajjal vékonyan megkent grillserpenyőben pár perc alatt megsütöm. A sonkát felvágom (és a sajátomat megsütöm, mert én nem eszem nyers húst). A salátát elosztom 4 tányérba, teszek rájuk fetát (és az olajából is keveset öntet gyanánt), rászórom a sonkát, és a tetejükre rakom a nektarin szeleteket.

4 fős adag.

2 megjegyzés:

Felhőlány írta...

Jaj de nagyon jól néz ki! :)
Már pácolódik hozzá a fetám a hűtőben... :))

Lilla írta...

hamarosan jön még egy pácolt fetás saláta...