Egy nagyon régi rama receptfüzetből van, és ez az egyetlen almás sütemény, amit szeretek, pedig nyersen (ha fel van szépen vágva cikkekre) nincsen semmi bajom az almával, de a főtt-sült szottyadt barna puha almával ki lehet kergetni a világból. Egyébként ugye hogy régen sokkal jobb receptfüzeteket adott ki a rama, mint mostanság?
Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 18 dkg cukor
- 3 tojás
- 10 dkg kókuszreszelék
- 16 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 dl tej
- 2-3 alma (mérettől függően)
- a forma kikenéséhez vaj és szemlemorzsa
- 1-2 evőkanál kristálycukor a tetejére
- 1 kis maréknyi szeletelt mandula
A puha vajat a cukorral habosra keverem, majd egyenként beledolgozom a tojásokat. A lisztet összekeverem a kókuszreszelékkel és a sütőporral, és néhány adagban a tojásos keverékhez adom. Az almákat meghámozom, kimagozom, és kis kockákra vágva a tejjel együtt beleforgatom a tésztába. Egy tepsit vagy piteformát kivajazok és kiszórok szemlemorzsával, majd beleöntöm a tésztát. A tetejét megszórom szeletelt mandulával, és előmelegített sütőben, 190 fokon (légkeveréssel) kb. 35-40 percig sütöm. A sütési idő kb. felénél megszórom még kevés cukorral.
2 megjegyzés:
Megsütöttem a tortádat, isteni finom lett!
örülök h tetszett :-)
Megjegyzés küldése