2010. július 28., szerda

Sárgadinnye krémleves

Leginkább komment nélkül: minimál-leves hőség idejére.

Hozzávalók:

  • sárgadinnye (a magában nem túl édes darabok nagyszerűen felhasználhatók hozzá)
  • tejszín (20%-ost használtam)
  • cukor

A dinnyét karalábévájóval feldarabolom/kivájom, öntök hozzá némi tejszínt, összeturmixolom, megcukrozom kicsit, és tálalásig hűtőbe teszem. Ennyi.

Egy nagyobb sárgadinnye feléből és kb. 1 dl tejszínből nekem 3 kisebb/ 2 nagyobb adag jött ki.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Csirke kapros-kukoricás mártásban A korábban szerepelt kapros pulyka/csirke tokány egy változata, zöldfűszerekkel és kukoricával turbózva. Hozzávalók: 50 dkg csirkemellfilé 1 fej hagyma 1 kukorica konzerv majoranna, bazsalikom fagyasztott … Tovább
  • Sonkás kosárkák Pár szelet sonka felhasználásával nagyon finom vendégváró falatokat süthetünk. Nem csak mozzarellából lehet készíteni, más nem túl zsíros sajt is megfelel (éppen elég zsír van ebben a süteményben, igazán felesleges, hogy m… Tovább
  • Mézes-mustáros csirke Semmi extra hozzávaló, vagy elkészítési mód, a végeredmény mégis mindenki kedvence. A nyilvánvalóan mindenki által ismert üveges változattal nem tudom összehasonlítani, mert még sosem próbáltam. Hozzávalók: 35 dkg csi… Tovább
  • Csirkemell nyári zöldséggelA tél eddigi leghidegebb napján sikerült ezt a nyári ételt összehozni. A cukkini és a sárgarépa szerencsére nem olyan, mint a paradicsom, hogy csak nyáron van íze. Egy változtatást mindenképpen fogok eszközölni legközelebb, k… Tovább
  • Zöldséges lepény Beléptem a quiche sütők táborába. Igazán csinálhattam volna eddig is, nem tudom, mi tartott vissza. Érdemes a szezonális zöldségekből készíteni. Én most ennél sokkal lustább voltam, a piac helyett csak a fagyasztóig mentem… Tovább

0 megjegyzés: