Utolért a végzet. Nekiálltam a fagyigép nélküli fagylaltgyártásnak. Az egy dolog, hogy ahogy öregszem (ez mondjuk 26 évesen elég jól hangzik) leszek én is egyre jobban egészség-bolond (mondjuk szerencsére nem a nagy magyar mélységből indultam eleve), de a kedvenc fagyimhoz a legritkább esetben tudok hozzájutni, és jelen esetben ez az erősebb késztető-erő. Valamiért úgy tűnik, hogy csak én vagyok rábukva a joghurtfagylaltra. Dobozosban sosincs, pláne nem gyümölcsöntet nélküli, fagylaltozóban is csak ritkán.
A sima joghurtosat felfaltuk mielőtt fotózni tudtam volna, úgyhogy először ez a meggyes-túrós kerül fel a blogra.
Hozzávalók:
- 50 dkg meggy
- 2 evőkanál cukor
- rum
- 2 nagy doboz joghurt
- 25 dkg túró
- kevés barnacukor
- vanília-kivonat
A meggyet kimagozom, összekeverem a cukorral és kb. 30-40 percig főzöm, hogy sűrű mártás (szinte már lekvár) legyen. Miután kihűlt keverek bele 2-3 evőkanál rumot. A joghurtot konyharuhába teszem és pár órán át hagyom kicsöpögni. A joghurtot összekeverem a túróval, ízlés szerinti barnacukorral és kb. 1 teáskanál vanília-kivonattal, és fagylaltgépbe kanalazom/ egy nagy lapos dobozban beteszem a fagyasztóba. Villával és/vagy botmixerrel párszor átkeverem fagyasztás közben, és az utolsó keveréskor beleforgatom a meggyet. Én nem kevertem homogénre, szép színes csíkos fagyit akartam. Még egy kicsit fagyasztom, majd másodpercek alatt eltüntetem.
4 fős adag.
3 megjegyzés:
Azt hiszem, a kék-fehér csíkosban most lesz akciós fagyigép, kb. 6000.- Ft-ért.
köszi, de a fagyasztó mérete a legfőbb gátló tényező. 19 literes a kicsike...
Megkóstolnám szívesen!
Megjegyzés küldése