2010. július 15., csütörtök

Joghurtos túrófagylalt meggyöntettel

Utolért a végzet. Nekiálltam a fagyigép nélküli fagylaltgyártásnak. Az egy dolog, hogy ahogy öregszem (ez mondjuk 26 évesen elég jól hangzik) leszek én is egyre jobban egészség-bolond (mondjuk szerencsére nem a nagy magyar mélységből indultam eleve), de a kedvenc fagyimhoz a legritkább esetben tudok hozzájutni, és jelen esetben ez az erősebb késztető-erő. Valamiért úgy tűnik, hogy csak én vagyok rábukva a joghurtfagylaltra. Dobozosban sosincs, pláne nem gyümölcsöntet nélküli, fagylaltozóban is csak ritkán.

A sima joghurtosat felfaltuk mielőtt fotózni tudtam volna, úgyhogy először ez a meggyes-túrós kerül fel a blogra.

Hozzávalók:

  • 50 dkg meggy
  • 2 evőkanál cukor
  • rum
  • 2 nagy doboz joghurt
  • 25 dkg túró
  • kevés barnacukor
  • vanília-kivonat

A meggyet kimagozom, összekeverem a cukorral és kb. 30-40 percig főzöm, hogy sűrű mártás (szinte már lekvár) legyen. Miután kihűlt  keverek bele 2-3 evőkanál rumot. A joghurtot konyharuhába teszem és pár órán át hagyom kicsöpögni. A joghurtot összekeverem a túróval, ízlés szerinti barnacukorral és kb. 1 teáskanál vanília-kivonattal, és fagylaltgépbe kanalazom/ egy nagy lapos dobozban beteszem a fagyasztóba. Villával és/vagy botmixerrel párszor átkeverem fagyasztás közben, és az utolsó keveréskor beleforgatom a meggyet. Én nem kevertem homogénre, szép színes csíkos fagyit akartam. Még egy kicsit fagyasztom, majd másodpercek alatt eltüntetem.

4 fős adag.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Azt hiszem, a kék-fehér csíkosban most lesz akciós fagyigép, kb. 6000.- Ft-ért.

Lilla írta...

köszi, de a fagyasztó mérete a legfőbb gátló tényező. 19 literes a kicsike...

Ottis írta...

Megkóstolnám szívesen!