2010. július 5., hétfő

Taco káposztasalátával és csirkével/hallal

Ez is hétvégi meccsnézős kaja, azt hiszem ez az utolsó a fényképezőgépemről. A döntőre még ki kell találni valamit (meg lehet hogy az elődöntőkre is, ha már stílusosak akarunk, lenni és ennyire szeretünk enni még mindennek a tetejébe). Olyan terveim nincsenek, hogy a résztvevő országok ihlessék a majszolnivalót, valami normálisra pofozott, általában ‘junk food’-ként szereplő dolog lesz szerintem. Mert ugyebár a hamburger sem rossz, ha otthon készíti az ember normálisan, normális alapanyagokból.

Mivel ez egy elég “száraz” taco a darált húsos paradicsomos változatokhoz képest, jobb lett volna puha, kisméretű búza tortillából készíteni, de nekem csak kemény kukorica taco shelljeim voltak itthon. Kétféle készült, kép csak az egyikről van, annál éhesebbek voltunk, hogy még az embert is szekírozzam azzal, hogy fotózgatom az ő kajáját is. :-)

Hozzávalók (mennyiségek nélkül, inkább afféle ötletadó az egész):

A szezámmagos halhoz:

  • tőkehalfilé
  • tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • szezámmag
  • olaj a sütéshez

A halat kb. 4-5 cm széles csíkokra vágom, majd lisztbe, tojásba és szemlemorzsa és szezámmag keverékébe forgatom. forró olajban pár perc alatt megsütöm, és papírtörlőre teszem leitatni. a tortillalapokat/taco shelleket a salátával és csirkével vagy hallal megtöltve tálalom.

0 megjegyzés: