2010. július 5., hétfő

Taco káposztasalátával és csirkével/hallal

Ez is hétvégi meccsnézős kaja, azt hiszem ez az utolsó a fényképezőgépemről. A döntőre még ki kell találni valamit (meg lehet hogy az elődöntőkre is, ha már stílusosak akarunk, lenni és ennyire szeretünk enni még mindennek a tetejébe). Olyan terveim nincsenek, hogy a résztvevő országok ihlessék a majszolnivalót, valami normálisra pofozott, általában ‘junk food’-ként szereplő dolog lesz szerintem. Mert ugyebár a hamburger sem rossz, ha otthon készíti az ember normálisan, normális alapanyagokból.

Mivel ez egy elég “száraz” taco a darált húsos paradicsomos változatokhoz képest, jobb lett volna puha, kisméretű búza tortillából készíteni, de nekem csak kemény kukorica taco shelljeim voltak itthon. Kétféle készült, kép csak az egyikről van, annál éhesebbek voltunk, hogy még az embert is szekírozzam azzal, hogy fotózgatom az ő kajáját is. :-)

Hozzávalók (mennyiségek nélkül, inkább afféle ötletadó az egész):

A szezámmagos halhoz:

  • tőkehalfilé
  • tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • szezámmag
  • olaj a sütéshez

A halat kb. 4-5 cm széles csíkokra vágom, majd lisztbe, tojásba és szemlemorzsa és szezámmag keverékébe forgatom. forró olajban pár perc alatt megsütöm, és papírtörlőre teszem leitatni. a tortillalapokat/taco shelleket a salátával és csirkével vagy hallal megtöltve tálalom.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Zelleres-kéksajtos mártogatósHamburgerbe, hús mellé, vagy csak mártogatni chipshez, zöldségekhez: Hozzávalók: 5-6 dkg kéksajt (pl. gorgonzola) 3 evőkanál tejföl 1 evőkanál majonéz 1 kávéskanál fehérborecet 2-3 szál zeller nagyon vékonyan felkarikázva A … Tovább
  • Rodeo burger Csinálhatnék úgy, mintha én lennék Ms. Wellness, aki sosem jár gyorsétterembe, hajnalban kel, bedagasztja a kenyeret, körbefutja a tömböt, és nincs narancsbőr a combján. Egyik sem igaz. Utálok futni. És nem dagasztok kenyere… Tovább
  • Gorgonzolás salátaöntetMartha Stewart oldaláról van a recept, annyit változtattam, hogy kihagytam a csípős szószt és nem mértem a gorgonzolát. Nagyon jó, egy aprítóval pár másodperc alatt elkészül (persze kézzel is össze lehet keverni). Hozzávalók:… Tovább
  • Cobb saláta A saláta Bob Cobb-ról kapta a nevét, aki néhány későn beeső vendégnek a hűtőszekrényben talált maradékokból kreálta ezt a fogást. A hozzávalók listája nem igazán kötött, a forma a fontos, nem kell összekeverni a hozzávalókat… Tovább
  • Kéksajtos hamburger II. Belekezdtünk az idei nagy projectbe (bár pénzügyi szempontból a két Eames szék volt a csúcs – már ami a lakást illeti), nekiálltunk kifesteni a lakást. A lakásnak pedig ami az előnye, az a hátránya. A mérete. Mert kicsi. Nag… Tovább

0 megjegyzés: