2011. június 15., szerda

Almás csirkesaláta


A hamburger-projekt után, most azt hiszem szendvics- és jégkrém-projekt zajlik, bár ezt így még nem fogalmaztam meg magamnak. Levinek saját bevallása szerint hatalmas élmény volt amikor Nagy-Britanniában járt, hogy a szendvics lehet jó is, nem csak rémes, unalmas párizsis-vizes trappistás-paprikás. Hanem lehet bele mindenféle szószokat, húsokat egyebeket pakolni. Egy húron pendülünk evésben az van :-)
Nálam a szendvicsben két “véglet” van: vagy all-time classic uborkás szendvics, egy kis vaj/krémsajt és vékonyra (!) szeletelt kígyóuborka (esetleg pirítóson) vagy legyen benne mindenféle: többféle zöldség és/vagy sajt és/vagy sonka/csirkesaláta. Ez utóbbi viszont egy kis salátával simán jó ebédre is. Ez most az utóbbira példa.
salad2
Hozzávalók:
  • 1 csirkemellfilé, a két fél lapjában kettévágva (azaz 4 vastag szelet)
  • 1 zöld alma (pl. granny smith)
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1-2 evőkanál tejföl*
  • majonéz
  • 1-2 evőkanál BBQ szósz
*lehet tejföl nélkül, csak majonézzel, mi jobb szeretjük, egy kis tejföllel lazítva
A hús szeleteket 1-2 órára bepácolom a BBQ szószba, majd serpenyőben/grillen megsütöm. Miután kihűlt, (kis) falatnyi darabokra vágom. A citromlevet egy tálba teszem, hozzáadom az apró kockákra vágott almát (meghámozni nem kell, csak kivágni a magházát), és alaposan összekeverem, hogy mindenhol érje a citromlé. Hozzáadom a tejfölt és 2-3 evőkanálnyi majonézt, majd belekeverem a húst. Ha szükséges, keverek még bele majonézt (nem jó, ha tocsog a majonézben, de vékonyan vonja be mindenhol), azonnal fogyasztható**.
Szerintem nem kell bele só meg bors, van só a BBQ szószban meg a majonézben is.
**szerintem a legjobb félbevágott és megpirított hamburgerzsemlébe pakolni, nálunk egy kis salátával fejenként 2 db az adag ebédre, kb. 7 szendvicsre elég ez az adag.

5 megjegyzés:

mandy tarragon írta...

Ezek a retro fotók nagyon jók :) Na, nem mintha a szendvics nem lenne az.

Bori írta...

Mi is nagyon szeretjük az ilyen jellegű szendvicseket, ráadásul olyan jó sokféle tápanyag van így benne. Friss, egyszerű és még olcsó is :-) A kókusztejes meggylevesedet lehet, hogy kipróbálom majd, mert hihetetlenül béna vagy gyümölcslevesben. Ez talán jó lesz :-)

Lilla írta...

és a retro fotókat két kattintással hozom létre egy online fotószerkesztőben :-)

GasztroRéka írta...

nagyon jó, rá vagyok kattanva a szendvicseidre! nekem is van ilyen bambusz nyársam, nekem is gondoltam arra, hogy szendvicshez is jó.

Lilla írta...

és még van egy csomó remek szendvics-tervem. a nyári melegben jók lesznek szerintem nagyon. én direkt szendvics/hamburger átdöféshez vettem ezeket a rövid nyársakat, a dm-ben most 3 féle hosszban is árulják.