2010. február 12., péntek

Babsaláta

babsalata1

Ez is a fogyókúra program részeként került az asztalra, 500 kalória alatt van az energiatartalma, azaz akár ebédre, akár vacsorára nyugodtan fogyasztható – úgysem egészséges túl sokkal napi 1500 kcal alá menni. Érdemes a babot átmosni, és megszárítani, jobb lesz íze, mint ha rögtön a konzervből kerül a tányérra.

babsalata2

Hozzávalók:

  • 40 dkg babkonzerv
  • 2 tojás
  • 1 avokádó
  • 1 kis lilahagyma (nekem sajnos csak vörös volt)
  • kb. 25 dkg koktélparadicsom
  • koriander
  • 1 evőkanál méz
  • 1-2 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál olívaolaj

A babkonzervet leszűröm, leöblítem, és papírtörlőn megszárítom. A tojásokat megfőzöm, a paradicsomot félbevágom, a hagymát karikákra vágom, és pár órára besózom (akinek bírja a gyomra a nyers hagymát, ezt a lépést ki is hagyhatja). A babot összekeverem a hagymával és a paradicsommal. Az avokádót kiemelem a héjából, nagyobb darabokra vágom, meglocsolom citromlével, és a cikkekre vágott tojással együtt elrendezem a saláta tetején. A mézet elkeverem az ecettel, az olajjal és 1-2 evőkanál apróra vágott korianderzölddel. Az öntetet a salátára locsolom, és azonnal tálalom.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Csirkés hamburger Az egyik „rossz” szokásom, hogy szeretek időnként hamburgert enni, alapvetően nem a hamburgerrel lenne baj, hanem azzal, hogy gyorséttermekben fogyasztom. Persze próbálkoztam már buci sütéssel, és darált marhahúsos pogácsákk… Tovább
  • Bazsalikomos-mozzarellás hamburger Elég rákeresni a blogon a ‘burger’ meg ‘hamburger’ szavakra, és máris kiderül, hogy nagy rajongója vagyok ennek a szendvicsnek. És most a kismillió újévi elhatározás (amit jellemzően nem jan. 1én éjjel szoktam kitalálni, ha… Tovább
  • Pulykaburger II. A múltkori hússzeletes megoldás után most jöjjön egy klasszikus darált húsból készülő húspogácsás. a szakácskönyvben klasszikus BLT (azaz bacon-lettuce-tomato : szalonna-saláta-paradicsom) változatban szerepel, én azonban a… Tovább
  • Pulykaburger Nem is próbálom tagadni, de szeretem a hamburgert, néha marhából, néha csirkéből/pulykából. Ez utóbbi nyilván szégyen, de itthon szívesebben állítom elő a csirkés változatot (vagy pulykásat - abból könnyebb szép nagy szele… Tovább
  • Zöldséges marha ragu Nagyon finom omlós, telt ízű étel született ebből a receptből. A mustáros burgonyapüré pedig egy nagyon kellemes meglepetés volt, tökéletesen illik a húshoz, és az elkészítése sem bonyolult: a szokásos módon elkészített burg… Tovább

3 megjegyzés:

mandy tarragon írta...

Ú, de jól néz ki :)

szepyke írta...

Hu, de még milyen jól! Ma vettem 9 db avokádót a Tescoban 99,- Ft-ért... Ma szeretem a Tescot...:)))

Lilla írta...

nekem csak 2 figyel a pulton :-)