2010. február 12., péntek

Babsaláta

babsalata1

Ez is a fogyókúra program részeként került az asztalra, 500 kalória alatt van az energiatartalma, azaz akár ebédre, akár vacsorára nyugodtan fogyasztható – úgysem egészséges túl sokkal napi 1500 kcal alá menni. Érdemes a babot átmosni, és megszárítani, jobb lesz íze, mint ha rögtön a konzervből kerül a tányérra.

babsalata2

Hozzávalók:

  • 40 dkg babkonzerv
  • 2 tojás
  • 1 avokádó
  • 1 kis lilahagyma (nekem sajnos csak vörös volt)
  • kb. 25 dkg koktélparadicsom
  • koriander
  • 1 evőkanál méz
  • 1-2 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál olívaolaj

A babkonzervet leszűröm, leöblítem, és papírtörlőn megszárítom. A tojásokat megfőzöm, a paradicsomot félbevágom, a hagymát karikákra vágom, és pár órára besózom (akinek bírja a gyomra a nyers hagymát, ezt a lépést ki is hagyhatja). A babot összekeverem a hagymával és a paradicsommal. Az avokádót kiemelem a héjából, nagyobb darabokra vágom, meglocsolom citromlével, és a cikkekre vágott tojással együtt elrendezem a saláta tetején. A mézet elkeverem az ecettel, az olajjal és 1-2 evőkanál apróra vágott korianderzölddel. Az öntetet a salátára locsolom, és azonnal tálalom.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

3 megjegyzés:

mandy tarragon írta...

Ú, de jól néz ki :)

szepyke írta...

Hu, de még milyen jól! Ma vettem 9 db avokádót a Tescoban 99,- Ft-ért... Ma szeretem a Tescot...:)))

Lilla írta...

nekem csak 2 figyel a pulton :-)