A múltkori meggyes forró csokis muffin csak egy teszt volt, hogy megtudjam, hogyan viselkednek ezek a porok sütés közben. Az igazi probléma ugyanis az, hogy a korábban említett gigantikus forró csoki csomagban volt 20 darab banános is, ami ihatatlannak bizonyult. Az pedig kizárt, hogy csak úgy a szemétbe dobjam a maradék 19-et (ami most már csak 17, haladunk), ezért muffint sütöttem belőle némi valódi banán felhasználásával. Nem bíztatok senkit sem ennek a terméknek a megvásárlására, akinek nem lapul a szekrényben belőle, használjon helyette 1-1 evőkanálnyi cukrot, keményítőt, és kakaóport. A banánaroma nem fog hiányozni belőle…
Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 3 dkg sötétbarna nádcukor
- 2 evőkanál tej
- 1 tojás
- 2 banán
- citromlé
- 7 dkg rétesliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csomag banános forrócsoki por (ennek hiányában 1-1 evőkanál keményítő, cukor, kakaó)
Egy 12 lyukú muffin tepsibe 8 muffinpapírt teszek, a maradék 4 mélyedést félig töltöm vízzel, és a sütőt előmelegítem 190 fokra (légkeveréssel). A vajat és a cukrot egy tálba teszem, pár mp-re a mikróba rakom, hogy a vaj kicsit megpuhuljon, majd habosra keverem. Hozzákeverem a forrócsoki port, majd a tojással homogénre keverem. A lisztet elkeverem a sütőporral, majd 2-3 részletben a tésztába dolgozom. A pár darabba tört banánt meglocsolom kevés citromlével, és villával összetöröm. A banánt és a tejet a tésztához keverem, a muffinpapírokba kanalazom, és kb. 20 perc alatt megsütöm.
8 darab lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.
3 megjegyzés:
fincsi!
Azok a bizonyos banános csokiporok...:))))
pontosan.... :-)))))))
Megjegyzés küldése