2010. február 16., kedd

Sonkás-avokádós saláta

salata1

Tipikusan a semmi extra/bonyolult vonalat képviseli ez a saláta, ennek ellenére mégis nagyon finom. Újabb darabja a súlycsökkentő törekvésemnek (lesz még pár, mert még 9-10 kilótól akarok megszabadulni). Én nem rajongok a mustárért, ezért kevés diétás majonézt tettem rá. Nagyon jól szállítható, ezért ideális dobozolni való ebéd, de az avokádót érdemes csak reggel, indulás előtt felvágni, mert nagyon könnyen és hamar barnul, még a citromlé ellenére is (és az öntetet külön dobozba tenni, hogy ne áztassa el a salátát).

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej jégsaláta
  • 1 kis doboz konzerv kukorica
  • 15 dkg sonka
  • 2 avokádó
  • kb. 10 dkg reszelt sajt (ementáli vagy gouda)
  • citromlé

Az öntethez:

  • 2 evőkanál magos mustár
  • 4 evőkanál citromlé
  • 4 evőkanál olívaolaj

A kukoricát lecsöpögtetem, a salátát nagyobb, a sonkát kisebb csíkokra vágom. Az avokádót félbe vágom, a magot kiszedem, és egy kanállal kiemelem a húsát a héjából. Kockákra vágom, és meglocsolom citromlével. Az öntethez összekeverem a mustárt, a citromlevet és az olívaolajat. Egy nagy tálban összekeverem a salátát, a sonkát, a kukoricát a reszelt sajtot és az avokádót, meglocsolom az öntettel, és azonnal tálalom.

4 fogyókúrás ebéd/vacsora. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Rántott palacsinta Macerás, és hizlal is, de azt mondom megérte. Nem lesz állandó vendég a konyhámban a rántott palacsinta, az előbb felvázolt okok miatt (és azért is, mert sok mosatlannal jár), de amikor nagy ritkán megkívánom, inkább ittho… Tovább
  • Gombás-sonkás sült tészta Sokszor marad mindenféle alapanyagból 5-10-15 dkg, ami önmagában nem sok mindenre jó, különösen, ha nem 1 főre kell főzni. Ennek a sült tésztának az alapja a megfőtt olasz tészta, és a sajtos besamelmártás, ezt aztán minde… Tovább
  • Paradicsomos-kéksajtos lepény Fantasztikus előétel, a karamellizált lilahagyma, a koktélparadicsom, és a kéksajt hihetetlen egységet alkot. Nálam hedonistábbaknak egy kis borral, nekem csak buborékos vízzel :-) Hozzávalók: 1 csomag leveles tész… Tovább
  • Avokádós csirkesaláta Maradék grillezett csirkehúst is lehet használni ehhez az avokádóval dúsított görög salátához. Az avokádó gyorsan oxidálódik (ezen segít valamennyit a citromlé, de teljesen az sem tudja megállítani), ezért elkészítés után h… Tovább
  • Zöldborsós, csirkés rizottó Rengeteg mirelit borsó van a mini fagyasztómban, ezért folyamatosan borsós ételekben gondolkozom, a nagy töprengésben rájöttem, hogy borsós rizottó még nem volt. Ezen sürgősen változtatni kellett, úgyhogy főztem egy adagot… Tovább

5 megjegyzés:

mandy tarragon írta...

Boldog névnapot :)

Lilla írta...

köszi :-)

Felhőlány írta...

Boldog névnapot kívánok Neked! :)
Bár a fogyókúrát csak hírből ismerem... imádom az ilyen friss zöldséges salátákat!

szepyke írta...

Boldog névnapot!:)És avokádóóóóóóóóó minden mennyiségben! Nálam még érnek a hűtőben...:)))

Lilla írta...

köszi-köszi
és szepyke tudod már h mi lesz abból a rengeteg avokádóból?