2009. szeptember 24., csütörtök

Rántott palacsinta

palacsinta1

Macerás, és hizlal is, de azt mondom megérte. Nem lesz állandó vendég a konyhámban a rántott palacsinta, az előbb felvázolt okok miatt (és azért is, mert sok mosatlannal jár), de amikor nagy ritkán megkívánom, inkább itthon készítem ezután, és nem megyek el érte a palacsintázóba. Mégiscsak az a biztos amit, én készítek, frissesség, tisztaság és hasonlók szempontjából. Előételnek szerintem egy palacsinta az adag, vacsorára kettő.

Hozzávalók:

  • 6 darab sós palacsinta (ez nekem 1 tojás, 15 dkg liszt, 3 dl tej, 1 dl buborékos víz, csipet só, kevés olaj összetevőkből állt)
  • 15 dkg szeletelt füstölt főtt tarja
  • kb. 10 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tej
  • 2 dkg vaj
  • 2 dkg liszt
  • só, szerecsendió

a panírozáshoz:

  • 1-2 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • a sütéshez olaj

a tálaláshoz tejföl

A vajból, a lisztből, és a tejből besamelt főzök, miután levettem a tűzhelyről, belekeverem a reszelt sajtot, és az apróra vágott tarját, sózom, szerecsendióval fűszerezem. A palacsintákat megtöltöm, és a végüket behajtva tekerem fel, hogy ne folyjon ki sütés közben a sajtkrém. A palacsintákat a szokásos módon – liszt-tojás-zsemlemorzsa – bepanírozom, és kb. másfél ujjnyi olajban oldalanként pár perc alatt megsütöm. Tejföllel és salátával tálalom.

3/6 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

2 megjegyzés:

Kriszta80 írta...

Szia!
Ez valami fantasztikus lehet! Fúúúú nagyon megkivántam!! Ha nem baj jövök máskor is ( pár napja már leskelődök titokban)
Ha gondolod kukk be hozám : http://krisztagasztro.freeblog.hu

Lilla írta...

gyere nézelődj :-)