Az ilyen sütemények miatt irigylem az angolok ötórai teáját, lenyűgöznek a könyvek leírásai a forró teáról, a tejszínes süteményekről, az uborkás- és lazacos szendvicsekről és a sütőből frissen kivett muffinokról. Ha valaha uzsonnát rendeznék, ez a sajtos muffin biztosan szerepelne az étlapon (a másik tuti befutó az ún. ’victoria sponge cake’, ami egy vajas piskóta lekvárral és vajkrémmel vagy tejszínnel összeragasztva).
Hozzávalók:
- 1 csésze liszt
- 1 csésze zabpehely
- 1 csomag sütőpor
- 4 evőkanál olvasztott vaj
- fél csésze apróra vágott sajt (lehetőleg füstölt)
- 1 közepes hagyma
- kb. fél teáskanál só
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 3 evőkanál napraforgómag + a tetejére
- 1 tojás
- 1 csésze tej
A zabpelyhet aprítóval kb. dara finomságúra darálom, és a liszttel, a sütőporral, a sóval, és a kakukkfűvel együtt egy tálba teszem, és alaposan elkeverem. A megtisztított hagymát apróra vágom (az aprítóval, ha már kéznél van), és a sajttal és a napraforgómaggal együtt a liszthez adom. Végül belekeverem a vajat, a tojást és a tejet. A sütőt előmelegítem 180 fokra (légkeveréssel), és egy 12 lyukú muffin tepsit kivajazok, és kiszórok liszttel (papírral még sosem sikerült jól ez a muffin). A tésztát elosztom a tepsi mélyedéseibe, megszórom napraforgómaggal, és kb. 25 perc alatt megsütöm. Frissen, melegen a legfinomabb.
12 darab lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.
3 megjegyzés:
Hát igen, ezek az angolok tudnak valamit... visszagondolok az ott töltött hónapokra... és hogy még nem tudnak főzni! :)
Nagyon jó kis recept, le is mentem. A másik kedvencünk a Victoria's Cake, amilyen egyszerű, olyan nagyszerű!:)
Jól hangzik :)
Én ma gulyás mellé csináltam és nagyon fincsi volt. Köszi
Megjegyzés küldése