2010. július 3., szombat

Kókuszos almatorta

Egy nagyon régi rama receptfüzetből van, és ez az egyetlen almás sütemény, amit szeretek, pedig nyersen (ha fel van szépen vágva cikkekre) nincsen semmi bajom az almával, de a főtt-sült szottyadt barna puha almával ki lehet kergetni a világból. Egyébként ugye hogy régen sokkal jobb receptfüzeteket adott ki a rama, mint mostanság?

Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj
  • 18 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 16 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 dl tej
  • 2-3 alma (mérettől függően)
  • a forma kikenéséhez vaj és szemlemorzsa
  • 1-2 evőkanál kristálycukor a tetejére
  • 1 kis maréknyi szeletelt mandula

A puha vajat a cukorral habosra keverem, majd egyenként beledolgozom a tojásokat. A lisztet összekeverem a kókuszreszelékkel és a sütőporral, és néhány adagban a tojásos keverékhez adom. Az almákat meghámozom, kimagozom, és kis kockákra vágva a tejjel együtt beleforgatom a tésztába. Egy tepsit vagy piteformát kivajazok és kiszórok szemlemorzsával, majd beleöntöm a tésztát. A tetejét megszórom szeletelt mandulával, és előmelegített sütőben, 190 fokon (légkeveréssel) kb. 35-40 percig sütöm. A sütési idő kb. felénél megszórom még kevés cukorral.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Kókuszos almatorta Egy nagyon régi rama receptfüzetből van, és ez az egyetlen almás sütemény, amit szeretek, pedig nyersen (ha fel van szépen vágva cikkekre) nincsen semmi bajom az almával, de a főtt-sült szottyadt barna puha almával ki lehe… Tovább
  • Almás-sajtos szendvicskrém A képen nem teljesen az van, mint a leírás (bár a hozzávalók stimmelnek), mert az én egy fős adagomhoz nem volt kedvem elővenni a masinát. De nem érdemes elcsalni az almareszelést, mert ez egy roppant instabil konstrukció vo… Tovább
  • Pórés-almás quiche Egy elég extrém formában, fekete-fehér némafilmben, már megmutattam ezt a receptet. Most közzéteszem hagyományos formában is. Kicsit sok idő telt el a kettő között, nem így terveztem, de hétvégén kölcsön laptopról neteztem … Tovább
  • Almás répasaláta Könnyű téli saláta, vacsorára vagy hús stb. mellé. Én nem fűszereztem, sóval és borssal sem, mert az almát, a répát és a főtt tojást is magában, só nélkül eszem, tehát a keverékükhöz sem kell (és nem is kellett….). Hozzáva… Tovább
  • Almás tiroli rétes Arra jó volt a bécsi út és az apfelstrudel-evés, hogy megígérjem “egyeseknek” hogy itthon is lesz almás rétes vanília fagylalttal. Azt már egyszer kifejtettem, hogy nálam a réteslap abszolút nem liebling-dolog, és igen kevé… Tovább

2 megjegyzés:

magdi írta...

Megsütöttem a tortádat, isteni finom lett!

Lilla írta...

örülök h tetszett :-)