A többi felfújttal ellentétben nem csak frissen jó, nyugodtan lehet másnap ebédre vinni, és akár hidegen is fogyasztható, ezért leginkább a quiche-ek töltelékére hasonlít. Bármilyen zöldségkeveréket használhatunk hozzá, nekem kukorica-borsó-répa összeállítású volt.
Hozzávalók:
- 22 dkg mirelit zöldségkeverék
- 7,5 dkg levestészta
- kb. 7 dkg vaj
- 2 púpos evőkanál liszt
- 1,8 dl tej
- bazsalikom, kakukkfű, oregano (lehetőleg frissek)
- 3 tojás
- 12 dkg reszelt sajt
- kevés zsemlemorzsa és vaj a sütőedény kikenéséhez
- só, bors
A zöldségkeveréket hagyom felolvadni, és a tésztát a zacskón található utasítás szerint megfőzöm, majd összekeverem a vaj kb. 2/3ával. A maradék vajon megpirítom a lisztet, felöntöm a tejjel, és sűrűre főzöm. Belekeverem a tojássárgájákat, a reszelt sajtot, a zöldfűszereket, és ízlés szerint sózom, borsozom. A besamelt, a tésztát, és a zöldségeket összekeverem, és végül beleforgatom a habbá vert tojásfehérjéket. Egy sütőtálat vagy kisebb tepsit kivajazok, és zsemlemorzsával megszórok. Beleöntöm a tésztás masszát, és előmelegített sütőben, 180-200 fokon addig sütöm, amíg a teteje megpirul (kb. 30-35 perc).
2-3 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
2 megjegyzés:
Ez kicsit olyan lehet, mint a vargabéles, csak sósan?
azt leszámítva hogy nincs a szélén réteslap, végülis igen. állagra leginkább olyasmi.
Megjegyzés küldése