2009. szeptember 4., péntek

Zöldséges tésztafelfújt

tesztafelfujt1

A többi felfújttal ellentétben nem csak frissen jó, nyugodtan lehet másnap ebédre vinni, és akár hidegen is fogyasztható, ezért leginkább a quiche-ek töltelékére hasonlít. Bármilyen zöldségkeveréket használhatunk hozzá, nekem kukorica-borsó-répa összeállítású volt.

Hozzávalók:

  • 22 dkg mirelit zöldségkeverék
  • 7,5 dkg levestészta
  • kb. 7 dkg vaj
  • 2 púpos evőkanál liszt
  • 1,8 dl tej
  • bazsalikom, kakukkfű, oregano (lehetőleg frissek)
  • 3 tojás
  • 12 dkg reszelt sajt
  • kevés zsemlemorzsa és vaj a sütőedény kikenéséhez
  • só, bors

A zöldségkeveréket hagyom felolvadni, és a tésztát a zacskón található utasítás szerint megfőzöm, majd összekeverem a vaj kb. 2/3ával. A maradék vajon megpirítom a lisztet, felöntöm a tejjel, és sűrűre főzöm. Belekeverem a tojássárgájákat, a reszelt sajtot, a zöldfűszereket, és ízlés szerint sózom, borsozom. A besamelt, a tésztát, és a zöldségeket összekeverem, és végül beleforgatom a habbá vert tojásfehérjéket. Egy sütőtálat vagy kisebb tepsit kivajazok, és zsemlemorzsával megszórok. Beleöntöm a tésztás masszát, és előmelegített sütőben, 180-200 fokon addig sütöm, amíg a teteje megpirul (kb. 30-35 perc).

2-3 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Kókuszos-csokis muffin Lehet, hogy a közeljövőben meg fognak kicsit szaporodni a muffin receptek, mert az esti iskola vacsoraidőben van, és kell valamit ennem előtte, vagy vinni a szünetre, erre eddig a muffin tűnik a legjobb választásnak, mert … Tovább
  • Rizskoch Gondolom mindenkinél családi klasszikus, és a gyerekek nagy kedvence. Én egy kis időre megfeledkeztem róla, akár a piskóta csokiöntettel nevű kreációról, de az “ember” nagy örömére előszedtem az agyam hátsó részéből. Hogy … Tovább
  • Kukorica lepénykék grillezett paradicsommal Érdemes kipróbálni a paradicsom grillezését más ételekhez is, különösen koktélparadicsomból készítve néz ki igazán jól. A nyersen saláta szerepét betöltő paradicsom a sütéstől nagyszerű köretévé válik a grillezett húsoknak… Tovább
  • Gnocchi Ki akartam próbálni, milyen a házi gnocchi. Nos nem rossz. Sőt. De jobb úgy nekivágni, ha van 1-2 gyurmázós, óvodáskorú gyerek a közelben, akikkel meg lehet osztani a hengergetés-villával csíkozás munkafázisokat, mert neke… Tovább
  • Gofri II. - sajtos gofri Gofri-tesztelés, második rész: a múltkori ropogós édes után most egy sós változat következett. Aki szereti a lángost, szerintem ezt is szeretni fogja: rengeteg tejfölt és reszelt sajtot lehet a tetejére pakolni. A tészta n… Tovább

2 megjegyzés:

Kata írta...

Ez kicsit olyan lehet, mint a vargabéles, csak sósan?

Lilla írta...

azt leszámítva hogy nincs a szélén réteslap, végülis igen. állagra leginkább olyasmi.