2009. szeptember 28., hétfő

Curry-s táskák

currystaska1

Újabb vegetáriánus fogás, ezúttal curry-s zöldséggel töltött levelestészta-táskákat sütöttem. Nagyon sokféle curry krém illetve szósz van, a nagyon enyhén csípőstől a bivalyerősig, mindenki megtalálhatja a neki tetszőt, én mangóval ízesített curryszószt használtam (azaz én hivatalosan is puhány vagyok).

Hozzávalók:

  • 30 dkg burgonya
  • 15 dkg zöldborsó
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 fej hagyma
  • mustármag, egészben vagy őrölve
  • 1-2 evőkanál curryszósz vagy –krém
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 csomag (50 dkg) leveles tészta
  • 1 tojás
  • liszt a tészta nyújtásához

A burgonyát megpucolom, nagyon kicsi kockákra vágom, és kb. 8 perc alatt megfőzöm. Az utolsó 3 percre hozzáadom a borsót is, majd leszűröm, és félreteszem. A hagymát apróra vágom, és üvegesre párolom a felhevített olajon, ha egész mustármagot használok, akkor hozzáadom azt is, és kicsit pirítom. Óvatosan belekeverem a zöldségeket, a currykrémet, a citromlevet, a mustármagport, megsózom, és félreteszem hűlni. A sütőt 200 fokra előmelegítem, és egy (vagy két, attól függ, mekkorák lesznek) tepsit kibélelek sütőpapírral. A leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtom, és 6-8 téglalapra vágom. A téglalapokra kanalazom a tölteléket, a tésztát félbehajtom, a széleket jól összenyomkodom, és a tetejüket megkenem a felvert tojással. Kb. 15 perc alatt ropogósra sütöm. Hidegen vagy melegen, kézzel vagy késsel-villával.

Mérettől függően 6-8 darab lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Spárgás-gombás pite Újabb spárgás fogás, ezúttal fehér spárgából. A fehér spárgát a napfénytől elzárva, takarva nevelik, ezért nem alakul ki benne klorofil. Hátránya, hogy gyorsabban szárad ki, az egészet meg kell pucolni, és kevesebb értékes… Tovább
  • Olajbogyós-aszalt paradicsomos tekercsek Kellett valami gyorsan elkészíthető sör- vagy borkorcsolya, mert átjöttek a fiúk lakást avatni. A mini-hűtő még minibb fagyasztóját elég jól meg tudom tömni nyersanyagokkal, a leveles tészta az egyik állandó alapanyag a mi… Tovább
  • Túrós táska Nagyon szeretem a leveles tésztás túrós péksüteményeket. De ritkán futok bele tökéletesbe. Az ugye nincs kiírva, hogy van-e benne mazsola. Jó esetben tud erre a kérdésre válaszolni az eladó, és még jobb esetben, ha azt mon… Tovább
  • Spárgás ’tart’ A ’tart’ egy speciális pite, a tetején nincsen tészta, mégsem ugyanaz, mint a franciák quiche-e. Nem egy híg tojásos-tejszínes masszát kell a tésztába önteni, hanem a tésztát meg kell kenni valamivel, a tetejét meg kirakni… Tovább
  • Paradicsomos tart A múltkori spárgás tart analógiájára, már akkor is készítettem ezt a változatot, mert nem mindenki lelkesedett a sült spárgáért. A paradicsomosat viszont szerintem nincs aki ne szeretné (van olyan, aki nem szereti a paradi… Tovább

0 megjegyzés: