Nagyon gyorsan elkészül, kevés hőtermeléssel jár, és akár hidegen is fogyasztható. Kirándulásra, grillpartyra, vagy csak úgy hétköznapi ebédre. A zabpelyhet fel lehet dobni mindenféle zöldfűszerrel, ez, amit én készítettem egy alapváltozat csupán. Ami még nagy előnye ennek az ételnek: végre habcsóksütés nélkül fogyott egy tojásfehérje a fagyasztóból (minden kicsi részeredménynek örülök).
Hozzávalók:
A húshoz:
- 6 csirke alsócomb
- zabpehely
- 1 tojásfehérje (akár kétszer ennyi húshoz is elég egy tojásfehérje)
- só, bors
A túrókrémhez:
- 12 dkg túró
- kb. 1 evőkanál mustár
- kevés tejföl
- só
A párolt sárgarépához:
- 1 csokor sárgarépa
- 1 evőkanál olívaolaj
- só, bors, cukor
A csirkecombok bőrét lehúzom, pár evőkanál zabpelyhet elkeverek egy kis sóval, és megforgatom benne a tojásfehérjével megkent csirkecombokat. Előmelegített sütőben, 200 fokon 45-50 percig sütöm. Közben lereszelem a sárgarépát, és az olajon átforgatom (nem pároltam puhára, csak addig, hogy kicsit összeessen). Sóval, borssal, és egy csipet cukorral ízesítem. A túrót elkeverem egy-két kanál tejföllel, a mustárral, és egy csipet sóval. A megsült combokat a sárgarépával és a túrókrémmel tálalom.
3 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
2 megjegyzés:
Mennyire ropogós, amikor megsül? Én a cornflakesbe forgatottat is nagyon szeretem!
nekem nem változott sokat a zabpehely állaga a sütéstől, kb olyan maradt mint előtte. nem tudom tud-e egyáltalán a zabpehely ropogós lenni, esetleg ha megfújja az ember egy kis oaljjal.
Megjegyzés küldése