2009. szeptember 2., szerda

Zabpehelybe forgatott csirke

zabpelyhescsirke2

Nagyon gyorsan elkészül, kevés hőtermeléssel jár, és akár hidegen is fogyasztható. Kirándulásra, grillpartyra, vagy csak úgy hétköznapi ebédre. A zabpelyhet fel lehet dobni mindenféle zöldfűszerrel, ez, amit én készítettem egy alapváltozat csupán. Ami még nagy előnye ennek az ételnek: végre habcsóksütés nélkül fogyott egy tojásfehérje a fagyasztóból (minden kicsi részeredménynek örülök).

Hozzávalók:

A húshoz:

  • 6 csirke alsócomb
  • zabpehely
  • 1 tojásfehérje (akár kétszer ennyi húshoz is elég egy tojásfehérje)
  • só, bors

A túrókrémhez:

  • 12 dkg túró
  • kb. 1 evőkanál mustár
  • kevés tejföl

A párolt sárgarépához:

  • 1 csokor sárgarépa
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, bors, cukor

A csirkecombok bőrét lehúzom, pár evőkanál zabpelyhet elkeverek egy kis sóval, és megforgatom benne a tojásfehérjével megkent csirkecombokat. Előmelegített sütőben, 200 fokon 45-50 percig sütöm. Közben lereszelem a sárgarépát, és az olajon átforgatom (nem pároltam puhára, csak addig, hogy kicsit összeessen). Sóval, borssal, és egy csipet cukorral ízesítem. A túrót elkeverem egy-két kanál tejföllel, a mustárral, és egy csipet sóval. A megsült combokat a sárgarépával és a túrókrémmel tálalom.

3 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Mogyorós bébikukoricás csirke Szeretem az ázsiai serpenyős csirkeételeket, sok zöldség van bennük, és általában tartalmaznak az európai ízekhez képest szokatlan csavart. Sokszor különleges hozzávalóra sincsen szükség, ehhez az ételhez csak mogyoróvaj, … Tovább
  • Póréhagymás-csirkés burgonyaleves Ismét egy levesnek álcázott főzelék, vagy egytálétel, ki minek szereti hívni. Rengeteg hús is van benne, csirkemellfilé, sonka (vagy tarja), és ropogós szalonnaszeletek, nekünk ez után már csak sütemény csúszott le. Hideg … Tovább
  • Édesburgonyás csirke-curry Soha nem ettem ezelőtt édesburgonyát, nem rossz, kár, hogy kevés helyen és drágán árulják. Ha valaki nem tud vagy nem szeretne édesburgonyát venni, próbálja ki nyugodtan sütőtökkel ez a curryt, mert az édesburgonya színre … Tovább
  • Csirkés taco Fűszeres, de nem csípős csirkehús és grillezett paprika tacoba halmozva, és guacamoléval megpakolva. Elég gyorsan elkészül, különösen, ha van segítségünk, aki a guacamolét készíti, amíg a paprikát és a húst grillezzük. A h… Tovább
  • Gombás-csirkés egytál Nagyon egyszerű étel, mindent bele kell tenni a tepsibe, és várni, amíg megsül. Én csak csirke alsócombokat használtam, de lehet egész combokból, vagy akár négybe vágott csirkéből is készíteni, nagyobb darabok setén tovább… Tovább

2 megjegyzés:

szepyke írta...

Mennyire ropogós, amikor megsül? Én a cornflakesbe forgatottat is nagyon szeretem!

Lilla írta...

nekem nem változott sokat a zabpehely állaga a sütéstől, kb olyan maradt mint előtte. nem tudom tud-e egyáltalán a zabpehely ropogós lenni, esetleg ha megfújja az ember egy kis oaljjal.