Gyors ázsiai egytálétel. Lehet hússal, hús nélkül, vagy akár rákkal is készíteni, én csak egy kevés húsos szalonnát használtam hozzá. A szállítást és a melegítést is jól bírja, egyszóval tökéletes hétköznapi fogás.
Hozzávalók:
- 1 csomag gyors rizs (vagy 12 dkg hosszúszemű rizs)
- 4 szelet bacon
- 1 piros paprika
- 2 tojás
- 2 marék borsó
- 2 evőkanál olaj
- 1 csokor újhagyma (én egy kis fej vöröshagymát használtam, mert újhagyma nem volt itthon)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál kínai fűszerkeverék
A rizst megfőzöm, a főzési idő vége előtt 5 perccel hozzáadom a borsót, majd leszűröm. Közben az olajon pár perc alatt megsütöm az apróra vágott hagymát és szalonnát. Miután a szalonna megsült, hozzáadom a kis kockákra vágott paprikát, és a zúzott fokhagymát. Egy-két percig pirítom, majd hozzáadom a borsós rizst, és két percig pirítom. Közben egy bögrében villával felverem a tojásokat. A rizses keverék közepébe lyukat csinálok a fakanállal, beleöntöm a tojást, és addig sütöm – közben rendesen átkeverve az egészet -, amíg megsül a tojás. Leveszem a tűzhelyről, és elkeverem benne a kínai fűszerkeveréket.
2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
4 megjegyzés:
Nagyon jól hangzik, és szép is lett.
köszi :-)
csak jó nagy edény kell hozzá, mert nekem a legnagyobb serpenyőm kellett a két fős adaghoz
Hú, ez fúzios! A kínai és a magyar konyha fúziója! A szalonna miatt gondolom, bár tény, hogy más is eszik szalonnát, de a kínaiak nem. Nagy butaság tőlük!:DD
a jó húsos szalonna a disznó felhasználásának legjobb módja. a többi részéről elég könnyen le is tudnék mondani...
Megjegyzés küldése