2009. szeptember 17., csütörtök

Sajtos kiflik

sajtoskifli1

Mennyei, omlós sós kiflik – bableveshez, uzsonnára, vagy csak úgy… Ebből a mennyiségből 48 darab lesz, kisebb létszám esetén fél adagot érdemes sütni, mert frissen a legjobb.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 70 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 32 dkg kefir
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 2 evőkanál cukor

A töltelékhez:

  • 25 dkg vaj / margarin
  • 1 evőkanál só

A tetejére:

  • 1 tojássárgája
  • reszelt sajt

A cukrot elkeverem a tejben, és felfuttatom benne az élesztőt. A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrok (a kefirt több részletben adom hozzá, mert nem biztos, hogy az egész mennyiségre szükség van). A tésztát nyolc egyenlő részre osztom, és kör alakúra nyújtom . A vajat (margarint) habosra keverem a sóval. Ezzel a töltelékkel megkenem a tésztalapok felét, majd lefedem a maradék négy lappal. Kicsit megnyomkodom, hogy összeragadjanak, ezután minden kört tizenkét cikkre vágok. Az így kapott cikkeket a szélesebbik felénél fogva feltekerem és tepsibe teszem. A tepsiben hagyom megkelni, megkenem a tojássárgájával, megszórom reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, 190-200 fokon megsütöm.

48 darab lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Perecbundás csirke mézes-mustáros mártással Újabb recept a márciusi GoodFoodból, amin kicsit változtattam csak – combfilét ajánl hozzá, én inkább mellből csináltam, most az volt a szimpatikusabb, és a mártás kapott egy joghurtos/kefires alapot.A köret répa-burgonya tó… Tovább
  • Kefires pogácsa – buttermilk biscuits Decemberben elég henyélő üzemmódban voltam, most pár napja indultam be ismét a konyhában. Ezzel az ebéddel búcsúztattuk az óévet.Csirke raguleves és “pogácsa”. Azért az idézőjel, mert ez nem pont az, amit mi pogácsának hívun… Tovább
  • Kapros avokádó leves – “Végigfőzni a Meatless-t” Újabb hideg, öt perces avokádóleves, az eddigi verzió “avokádóízűbb”, ez fűszeresebb a kaportól és a diótól. Nem tudok dönteni, hogy melyiket szeretem jobban. Ha még nem mondtam volna, király könyv ez a Meatless. Hozzávalók:… Tovább
  • Serpenyős marhahúsos pite Oké, még csak két receptet próbáltam ki a One pot-ból, de ez után arra jutottunk, hogy már ezért megérte megvenni. Paradicsomos-zöldséges marhahúsos ragu, azon nagyon cheddaros “pogácsa” (biscuit, mint ahogy a múltkor körülj… Tovább
  • Cobb saláta A saláta Bob Cobb-ról kapta a nevét, aki néhány későn beeső vendégnek a hűtőszekrényben talált maradékokból kreálta ezt a fogást. A hozzávalók listája nem igazán kötött, a forma a fontos, nem kell összekeverni a hozzávalókat… Tovább

0 megjegyzés: