Mennyei, omlós sós kiflik – bableveshez, uzsonnára, vagy csak úgy… Ebből a mennyiségből 48 darab lesz, kisebb létszám esetén fél adagot érdemes sütni, mert frissen a legjobb.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 70 dkg liszt
- 2 tojás
- 32 dkg kefir
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 2 evőkanál cukor
A töltelékhez:
- 25 dkg vaj / margarin
- 1 evőkanál só
A tetejére:
- 1 tojássárgája
- reszelt sajt
A cukrot elkeverem a tejben, és felfuttatom benne az élesztőt. A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrok (a kefirt több részletben adom hozzá, mert nem biztos, hogy az egész mennyiségre szükség van). A tésztát nyolc egyenlő részre osztom, és kör alakúra nyújtom . A vajat (margarint) habosra keverem a sóval. Ezzel a töltelékkel megkenem a tésztalapok felét, majd lefedem a maradék négy lappal. Kicsit megnyomkodom, hogy összeragadjanak, ezután minden kört tizenkét cikkre vágok. Az így kapott cikkeket a szélesebbik felénél fogva feltekerem és tepsibe teszem. A tepsiben hagyom megkelni, megkenem a tojássárgájával, megszórom reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, 190-200 fokon megsütöm.
48 darab lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése